Falafel

Postat de Bucatardinpasiune in Mancaruri de post
16 Feb 2013 | 7125 vizualizari
Falafel

Delicios in zilele de post si nu numai! Mie imi place atat de mult incat as manca aceste chiftelute de naut cu mare pofta oricand!

Ingrediente

  • 250 gr. naut,
  • 1 ceapa rosie medie,
  • 3-4 catei de usturoi,
  •  1/2 lingurita nucsoara,
  • 1/2 lingurita coriandru (eu am avut boabe si le-am strivit in mojar)
  • 1 lingurita boia iute,
  • 1 lingurita turmeric sau curcuma (multumesc nasa, te astept cu noi condimente din Franta :-) ),
  • 1/2 legatura patrunjel,
  • 1/2 cana faina,
  • 250 ml. ulei de masline,
  • sare dupa gust.

Mod de preparare

In primul rand trebuie sa lasam nautul la inmuiat 24 ore in apa. Nu necesita fierbere, pentru ca in 24 de ore se inmoaie suficient de mult.Dupa expirarea timpului il maruntim in robotul de bucatarie. Eu l-am pasat si cu blander-ul pentru ai da o mai mare finete.

Am adaugat peste el ceapa si patrunjelul tocate cat mai marunt, usturoiul pisat si toate condimentele: coriandru, boia, turmeric, nucsoara si sare.

Am omogenizat bine toate ingredientele si am format mici chiftelute unele mai plate, altele mai rotunde pe care le-am trecut prin faina.

Apoi am incins bine uleiul si am rumenit chiftelutele bine pe ambele parti.Cand s-au bronzat suficient le-am scos pe hartie absorbanta pentru a elimina excesul de ulei.

Au fost delicioase servite in lipie, cu felii de rosie, salata verde si ardei iute.

Enjoy!

 

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Falafel cu salata tabouleh

Postat de Bucataras

Falafel cu salata tabouleh

Pune nautul la inmuiat peste noapte. Toaca marunt ceapa rosie, coriandrul si patrunjelul, pune-le impreuna cu nautul scurs de apa  in vasul robotului, adauga bicarbonatul, sarea, piperul...

Citeste continuarea

Falafel de post

Postat de rocsi_1612

Falafel de post

Nautul, il scurgeti foarte bine de zeama. Curatati ceapa, o taiati in sferturi, curatati si catelul de usturoi. Puneti nautul bine scurs in blender, impreuna cu ceapa si usturoiul. Le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2013, 11:11
la 16.02.2013, 11:53
bun
la 16.02.2013, 11:59
cred ca sunt tare gustoase !
la 16.02.2013, 13:04
mi-ai facut o pofta,hai cu ea la concurs http://mitinitta.blogspot.ro/2013/02/concurs-kotanyi-si-retetele-lumii.html
la 16.02.2013, 13:36
Ce bunatate si ce culori!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking