Falafel

Postat de Lia1 in Mancaruri de post
30 Mar 2014 | 12219 vizualizari
Falafel

Chiftelutele din naut sunt ideale in perioada postului si pentru vegetarieni. In sfarsit o reteta dupa care am reusit sa le prajesc fara probleme, nu s-a descompus nici macar una. Se mananca in lipie, cu salate proaspete (fatoush), muraturi (mai ales ardei iuti murati), legume la grill, sos de susan (tahini) si hummus. Mai nou se mananca si cu maioneza. Reteta am preluat-o de pe site-ul e-retete.ro

Ingrediente

  • 200 g naut
  • 3 felii franzela (fara coaja)
  • 1.5 lingura rasa faina
  • 1 ceapa mare
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1.5 lingurita rasa coriandru boabe macinat
  • 1/4 lingurita chimion (cumin) macinat
  • 2/3 lingurita piper
  • 2/3 lingurita turmenic (sau 2/3 lingurita boia dulce)
  • chilli (dupa gust; cca 4-5 rasnite)
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura seminte susan (optional)
  • sare
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

1. Pui multa apa peste naut si lasi la inmuiat peste noapte. Asa va arata a doua zi.

2. Scurgi nautul de apa si mixezi bine cu robotul.

3. Adaugi faina, painea sfaramata, ceapa, usturoiul si patrunjelul tocate fin. Adauga restul condimentelor si mixezi iar pana se vede pe fundul vasului robottului ca devine pastoasa compozitia.

4. Dai compozitia la frigider pentru 1 ora.

5. Incingi bine uleiul intr-un vas mic (folosesc o craticioara de 15cm diametru), scopul este sa prehgatesti o baie de ulei cu nivel mai inalt decat grosimea chiftelei.

6. Iei cu lingura din compozitie si cu podul palmei presezi bine. "Liftezi" chifteaua in mana si presezi marginile ascutite, obtii o forma ca de ou aplatizat un pic.

7. Dai focul la minim (pe ochiul cel mai mic) si pui chiftele cate incap dar sa nu fie foarte inghesuite (intrau cam 5). Le urmaresti cand devin aurii, de la bicarbonat se inchid la culoare dar e ok, ajuta mult bicarbonatul.

Daca sunt cuprinse bine de ulei, se rotesc singure, nu este nevoie sa le intorci. Daca se lipesc, le intorci dupa ce s-au prajit pe o parte dar nu au voie sa se lipeasca, mie nu mi s-a intamplat.

Sa va fie de folos!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Retete similare

Falafel cu salata tabouleh

Postat de Bucataras

Falafel cu salata tabouleh

Pune nautul la inmuiat peste noapte. Toaca marunt ceapa rosie, coriandrul si patrunjelul, pune-le impreuna cu nautul scurs de apa  in vasul robotului, adauga bicarbonatul, sarea, piperul...

Citeste continuarea

Falafel de post

Postat de rocsi_1612

Falafel de post

Nautul, il scurgeti foarte bine de zeama. Curatati ceapa, o taiati in sferturi, curatati si catelul de usturoi. Puneti nautul bine scurs in blender, impreuna cu ceapa si usturoiul. Le...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 30.03.2014, 21:02
arata grozav!
la 30.03.2014, 21:06
super! Trebuie sa incerc si eu reteta ta! Bravo,Lia!
la 30.03.2014, 21:13
Imi place cum le-ai [prezentat,dar nu stiu daca as manca...
la 30.03.2014, 21:15
la 30.03.2014, 21:54

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking