Falafel cu sos tahini

Postat de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri
11 Ian 2013 | 7937 vizualizari
Falafel cu sos tahini

Iubiti nautul? Eu sper ca da. Pentru ca e foarte gustos si sanatos. De obicei il folosesc la prepararea Hummusului, dar de data asta l-am folosit pentru a obtine un savuros Falafel.

Ingrediente

  • 250 gr naut inmuiat de cu seara si scurs de apa
  • 2 lingurite chimion sau cumin praf
  • 1 lingurita coriandru praf
  • coaja rasa fin de la o lamaie mica
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 1 legatura mica de frunze de patrunjel verde sau si mai bun coriandru
  • 1/2 ceapa tocata marunt
  • ulei pentru prajit
  • pentru sos tahini:
  • 1 pahar de iaurt
  • 1 lingurita tahini
  • putina zeama de lamaie
  • amestec din menta uscata, sare de mare si piper proaspat macinat

Mod de preparare

Pentru a prepara falafelul incepeti de cu o seara inainte si puneti nautul la inmuiat in apa rece cu putin bicarbonat. A doua zi, scurgeti nautul de apa si puneti boabele in robot. Adaugati putina sare si mixati pana obtineti o compozitie de consistenta unui pesmet fin. Adaugati ceapa, usturoiul, patrunjelul verde, condimentele si mixati pana se omogenizeaza  si se obtine o compozitie grunjoasa. Rasturnati compozitia intr-un bol si asezonati dupa gust cu sare si piper macinat (optional). Formati apoi chiftelute pe care le veti da la rece pentru o jumatate de ora. Dupa care intr-o tigaie incingeti uleiul si prajiti chiftelutele pe fiecare parte.  

Scoateti-le pe hartie absorbanta si consumati-le calde alaturi de sosul tahini.

Pentru sosul tahini amestecati toate ingredientele si puteti adauga 1-2 lingurite de apa calda, daca e necesar, pentru a obtine o consistenta mai subtire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel cu sos tahini" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Creier pane

Postat de Sidy

Creier pane

Creierul se spala in apa rece , inlaturam eventualele bucatele de os ramase. Punem apoi creierul intr-un bol cu 1-2 linguri de otet si il lasam asa o ora. Stiu ca multe dintre voi il...

Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu verdeata

Postat de caroline

Aperitiv clatite cu verdeata

Intr-un ibric la foc mic ( sau la microunde) topim untul, apoi il lasam sa se racoreasca putin.  Separat punem intr-un bol ouale si le batem spuma cu laptele. Punem putina sare ( dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2013, 11:46
nu am mancat niciodata, deci e de probat
la 11.01.2013, 12:04
vin sa gust
la 11.01.2013, 12:30
Nu am incercat!
la 11.01.2013, 13:06
la 11.01.2013, 13:13

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking