Fantezie cu ciocolata, lamaie si menta

Postat de roberta24 in Prajituri
25 Iul 2010 | 6428 vizualizari
Fantezie cu ciocolata, lamaie si menta

Un desert usor si racoritor!

Ingrediente

  • 1 pachet piscoturi de sampanie
  • 250 ml apa
  • 3 linguri de zahar
  • o lingura de ness
  • o fiola esenta de rom

Pentru crema de ciocolata

  • 200 g ciocolata amaruie (eu am folosit cu 72% cacao)
  • 200 ml frisca lichida
  • un pliculet gelatina
  • 250 gr mascarpone

Pentru crema de lamaie cu menta

  • un plic praf de crema cu lamaie
  • un plic creme ole cu vanilie
  • 450 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 linguri de zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 250 gr mascarpone
  • o mana de menta proaspata

Mod de preparare

Pregatim mai intai siropul de care avem nevoie pentru insiroparea piscoturilor si apoi il lasam sa se raceasca. Punem gelatina la inmuiat in cateva linguri de apa rece. Intre timp taiem marunt ciocolata neagra, o amestecam cu frisca lichida si punem compozitia pe baie de aburi pana la topirea ciocolatei, luam de pe foc si adaugam gelatina inmuiata in prealabil si lasam la rece. dupa ce crema de ciocolata s-a racit o mixam bine si adaugam cele 250 de gr de mascarpone, mixam in continuare pana obtinem o crema spumoasa. Tapetam o forma de tort detasabila cu folie alimentara si inmuiem piscoturi in sirop si imbracam peretii si fundul formei cu acestea dupa aceea turnam crema de ciocolata si la final adaugam inca un rand de piscoturi insiropate, acoperim forma cu folie alimentara si o dam la rece pentru aproximativ 3 ore.

Crema de lamaie: punem la fiert 250 de ml de lapte cu 3 linguri de zahar, cand laptele a dat in clocot, stingem focul, adaugam menta si acoperim cu un capac. Dupa ce laptele s-a racit il strecuram, il amestecam cu restul de 200 ml de lapte rece si cu 200 ml de frisca lichida, punem cele doua prafuri de crema si mixam pana obtinem o crema consistenta, adaugam si cele 250 de gr de mascarpone si zeama de lamaie si mixam in continuare.

Scoatem inelul detasabil al formei si punem prajitura pe un platou. Cu ajutorul unui posh imbracam prajitura in crema de lamaie si o ornam dupa preferinta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fantezie cu ciocolata, lamaie si menta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu foi de cacao si crema de cocos

Postat de mirela0911

Prajitura cu foi de cacao si crema de cocos

Foile: Intr-un vas se amesteca faina cu praful de sare, zaharul, cacaoa, bicarbonatul si praful de copt. Se adauga apoi mierea, untura, ouale batute si lapte caldut atat cat cuprinde pentru a...

Citeste continuarea

Desert prajitura Boema

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Boema

Blat: Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Adaugam galbenusurile si omogenizam, adaugam si esenta de vanilie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2010, 19:15
moaaaaa, ce-i aiciiiii!!!!!!
la 25.07.2010, 19:25
ce frumos e tortuletul.....
la 25.07.2010, 19:31
superb
la 25.07.2010, 19:48
excelent....................
la 25.07.2010, 19:52
Multumesc mult! Va invit cu drag la o portie de tort!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking