Fantezie de ciocolata

Postat de klausenburger in Torturi
5 Oct 2009 | 9091 vizualizari
Fantezie de ciocolata

Mama e femeia care ne-a dat viata. Seaca definitie de dictionar. Daca mama n-ar pune si spirit, si dragoste, si zambet, daca n-ar inmulti ea toate cele trasformandu-ne in oameni ce-ar fi mama daca nu o biata fiinta oarecare? Dar e unica, e ea. Si inainte de toate e Femeia! Iar femeia are un mare dar cu care a inzestrat-o Universul: multiplica totul. Daca ii dai unei femei o bucata din tine iti va inapoia un copil, daca ii dai un suras, iti va da o inima, daca ii dai o inima iti va da un camin. Daca insa ii vei da necazuri o sa-ti inapoieze un infern. Mamei mele ii plac toate cele la superlativ. A fost ziua ei si stiind cat de draga ii e ciocolata si crema fina si fructele si tot ce e frumos i-am creat acest tort. Mi-am dorit sa fie un art nouveau, dar a iesit altceva ca decor, insa stiu ca e creatia mea in fiecare detaliu, asa cum mi-am dorit, asa cum si eu sunt pana la urma si creatia ei, tot in fiecare detaliu. E joc de ciocolata alba si neagra, e fantezie de decor. Tigarete de ciocolata, trandafiri din pasta de zahar pictati si multa, foarte multa inima pusa in tot ce se vede. Care dintre voi n-ar face la fel? :)

Ingrediente

  • Pentru blatul 1:
100 gr ciocolata amaruie 50% cacao 100 gr unt 100 ml 5 oua 7 linguri mari pline faina 1 pliculet zahar vanilat 1 pliculet praf de copt 35 ml rom
  • Pentru blatul 2:
150 gr ciocolata amaruie50% cacao 100 gr unt 100 ml lapte 7 oua 9 linguri mari pline cu varf cu faina 1 pliculeti zahar vanilat 1 pliculet praf de copt 50 ml rom
  • Pentru crema
1 ananas proaspat de 500 gr 150 gr nuca de cocos 800 ml frisca 2 oua 300 ml lapte 50 gr amidon alimentar 200 gr ciocolata alba 100 gr unt
  • Pentru sirop:
500 ml vin 7 cuisoarebaton de vanilie
  • Pentru invelisul de ciocolata si pentru tigaretele de ciocolata:
500 gr ciocolata amaruie cu minim 35% cacao 2 forme de tort in diametru de 28 cm respectiv 22 cm

Mod de preparare

1. Atat pentru blatul 1 cat si pentru blatul 2 modul de lucru este acelasi. Asadar, puneti pe bain-marie untul, laptele si ciocolata. Cand s-au topit untul si ciocolata, adaugati galbenusurile, amestecati rapid si dati la o parte. Lasati sa se racoreasca si apoi adaugati romul, praful de copt si zaharul vanilat, albusurile batute spuma si la final faina. Trebuie sa va iasa un aluat ca de pandispan. Puneti la copt si nu deschideti cuptorul minim 20 de minute.
2. Puneti pe bain-marie untul si ciocolata alba. Cand s-au topit adaugati laptele in care s-a amestecat amidonul, galbenusurile de ou si adaugati si nuca de cocos. Fierbeti pana obtineti o crema ca o smantana groasa. Luati-o de pe bain-marie si lasati-o sa se raceasca, apoi adaugati-i albusurile batute spuma. Intre timp bateti frisca si incorporati in ea crema fiarta.
3. Taiati blaturile in doua, insiropati cu vinul pe care l-ati fiert usor cu cuisoare si baton de vanilie. Pe partea de jos a tortului puneti felii intregi de ananas proaspat si acoperiti cu crema si apoi cu cealalta parte a blatului. Repetati pana ati construit tortul. Lasati tortul la frigider minim 3 ore.

4. Intre timp preparati tigaretele de ciocolata astfel: luati folie pentru retroproiector si taiati-o in mici dreptunghiuri. Ungeti cu ciocolata topita fiecare dreptunghi si uniti capetele pe lungime. Sau folositi metoda din video:http://www.youtube.com/watch?v=cb69Nia8wPo

5. Modelati din pasta de zahar trandafiri. Despre modul in care se face pasta de zahar si cum modelati trandafirii voi arata intr-un post ulterior. Decorati dupa cum va place, folosind materiale dupa cum considerati a fi mai bine. Eu am folosit plasa pentru decoratiunile folosite pentru buchetele de flori si cateva flori uscate albe, alaturi de perlute comestibile de cofetarie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fantezie de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Fantezie

Postat de mirela0911

Desert prajitura Fantezie

Blat nuca: Se bat albusurile spuma cu praful de sare si bicarbonatul de sodiu. Se adauga alternativ zaharul si apa rece si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. La final se adauga faina...

Citeste continuarea

Prajitura Fantezie cu foi fragede si piscoturi cu cacao

Postat de merisor67

Prajitura Fantezie cu foi fragede si piscoturi cu cacao

Pentru aluatul fraged, amestecăm ouăle cu puțină sare și zahărul, apoi adăugăm iaurtul și uleiul de cocos și omogenizăm amestecul. Cernem puțină făină cu praful de copt și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.10.2009, 19:32
Super
la 05.10.2009, 20:47
la 05.10.2009, 21:39
Foarte frumos, Lacrima! Si introducerea
la 05.10.2009, 21:55
Lacrima, chiar ma intrebam ce bunataturi mai faci ...
la 06.10.2009, 00:45
multumesc mult dragilor... uneori imi e mai greu decat as vrea sa admit sa tin pasul cu toate; dar de fiecare data cand prind putin timp imi face mare placere sa poposesc printre voi, fie si doar ca sa va citesc

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking