Fasole cu ciolan

Postat de Criss in Porc
1 Dec 2011 | 6953 vizualizari
Fasole cu ciolan

O mancare traditionala romaneasca, foarte buna desi cu destul de multe calorii. O data pe an merge....

Ingrediente

  • -1 kg fasole boabe (cam multa)
  • -1 ciolan (destul de mare...)
  • -2 cepe
  • -1 ardei gras 
  • -1 morcov
  • -2 bucati usturoi
  • -250 ml suc de rosii
  • -cimbru
  • -2 foi de dafin
  • -piper
  • -1 lingura pasta de ardei (e foarte sarata asa ca nu mai e cazul sa punem sare)

Mod de preparare

Fasolea se pune la inmuiat de seara pana dimineata. Apoi se pune la fiert si se arunca apa. Se repeta operatiunea de doua ori. Astfel fasolea devine mai "usoara" si nu mai baloneaza.
Ciolanul se spala bine si se dezoseaza (pe cat e posibil).
Se taie ceapa solzisori si ardeiul cubulete si se calesc in foarte putin ulei. (Ciolanul lasa suficienta grasime asa ca nu e nevoie sa punem mult ulei. Oricum eu intotdeauna pun f.f.putin ulei la orice mancare.)
Se pune apa si bucatile de carne la fiert. Cand carnea e aproape fiarta, se adauga fasolea care si ea e fiarta in prealabil si scursa apa.

Se pun morcovul, cimbrul, 2 foi de dafin si cand, fasolea e fiarta, se adauga si sucul de rosii. Se mai lasa sa dea un clocot si apoi se serveste cu mare pofta.

Daca preparati ceasta reteta, injumatatiti cantitatea de fasole si cumparati un ciolan mai mic, altfel riscati sa mancati o saptamana din cazanul cu fasole. :) :) :rd:

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu ciolan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Mancarica de pastai, cu ciolan afumat

Postat de vasimur

Mancarica de pastai, cu ciolan afumat

Curățăm ceapa, usturoiul, ardeii și roșiile și le spălăm bine cu apă rece. Observație1: Dacă avem ciolan cu os, îl punem la fiert și-l lăsăm până ce carnea se...

Citeste continuarea

Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varza

Postat de katty

Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varza

Taiem ciolanul afumat cubulete mai mari, il spalam bine si il punem la fiert  intr-o oala cu apa cat sa il acopere si sa il depaseasca de 2 degete.  Curatam  si spalam legumele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2011, 20:33
ei da uite asa romanca
la 01.12.2011, 20:34
Multumesc Rocsi.
(jumate unguroaica jumate moldoveanca )
la 01.12.2011, 20:35
place
la 01.12.2011, 20:43
Multumesc draga mea.
la 01.12.2011, 20:44
Pai esti o rasfatata stii sa faci si parjoale si papricas

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking