Fasole galbena la borcan

Postat de adinaciosescu in Conserve
7 Iul 2010 | 36940 vizualizari
Fasole galbena la borcan

O reteta de conservat fasolea galbena pentru iarna

Ingrediente

  • 4 kg de fasole curatata
  • 1/2 litru de ulei
  • 80-100 grame sare neiodata
  • 3/4 litru de suc de rosii(bulion)
  • frunze de telina si patrunjel cat va place
  • 3/4 plic de conservant dizolvat in putina zeama de fasole

Mod de preparare

Speli fasolea,o cureti de capete si eventualele "ate".Eu folosesc fasole oloaga,cu pastaia rotunda,galbena,care nu face "ate".

Pui uleiul (500 ml) la incins intr-o cratita,apoi pui fasolea  la calit.Foloseste un ulei de calitate caci altfel risti sa se rancezeasca sau sa miroase "a peste".Eu folosesc "Unisol".

O calesti pret de 1/2 de ora,amestecand din cand in cand.Cand vezi ca incepe sa-si schimbe culoarea,sa devina oarecum sticloasa,,pui apa cat sa o acopere(sa o cuprinda)Poti folosi apa calda,astfel grabesti fierberea si nu risti sa se intareasca fasolea.

La 4 kg de fasole este necesar 2,5-3 litri de apa (depinde de vasul in care o fierbi)

Sarezi dupa gust,cu  ATENTIE  SARE NEIODATA .

Cand e fiatra de 3/4 ,pui 700-750 ml suc de rosii sau bulion,in functie de cat iti place de acra.

Ii mai dai cateva clocote cat sa dispara spuma de deasupra,dizolvi conservantul in zeama de fasole,adaugi verdeata tocata marunt ...si gata,pui in borcane cu filet.

O pui in pat cald pana se raceste,sau daca vrei sa fii sigura ca nu se strica,sterilizezi borcanele 1/2 ora.

Etichetezi si pui in camara.

Iarna ii faci prajeala,pui adaos de apa si gata fasolea ,ca atunci cand ai cules-o din gradina.

 

SPOR LA TREABA

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole galbena la borcan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fasole verde la borcan

Postat de merisor67

Fasole verde la borcan

Punem un vas cu apa la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm sarea și amestecăm până aceasta se dizolvă. Curățăm fasolea verde de capete, o rupem în...

Citeste continuarea

Supa cu fructe de mare

Postat de mihaelar63

Supa cu fructe de mare

Spalati si curatati legumele. Cartofii se pun in apa rece sa nu se oxideze. Fructele de mare si fasolea verde se dezgheata la temperatura camerei. Ceapa si usturoiul tocate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2010, 20:48
Interesant!
la 07.07.2010, 20:50
tu ai facut deja mancarica; deschizi borcanul si papi
la 07.07.2010, 20:51
am pus si eu, doar fiarta si sterilizata
la 07.07.2010, 21:21
Da Ina,iarna ai mai mult timp pentru tine.O faci cat bati din palme.
la 07.07.2010, 22:01
nu am mai pus de ceva ani fasole galbena la borcan..puneam sterilizata dar ultima data cat am pus s-a stricat toata nu stiu de ce...si de atunci mama nu mai vrea sa punem

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking