Ingrediente
- 2 kg fasole pastai
- 600 g carnati afumati (trandafir)
- 2 ardei (rosu, verde)
- 6 catei usturoi
- 3 cepe
- 1 cescuta apa
- sare
- piper
- cimbru
- 3 linguri bulion (sau 1 rosie)
- 100 ml vin alb
Mod de preparare
Fasolea pastai se curata si se spala bine in 2-3 ape, apoi se pune la fiert in apa cu sare.
Intre timp, se toaca fin ceapa, usturoiul si ardeiul si se pun la calit intr-o tigaie cu putin undelemn. Spre final adaugam carnatii afumati taiati rondele mai groase si mai lasam totul aproximativ 6 minute. Fasolea pastai - dupa ce a fost scursa de apa - se pune in tigaie, adaugam o cescuta de apa si lasam totul sa fiarba la foc mic. Potrivim de sare, piper, cimbru dupa gustul fiecaruia. Adaugam 3 linguri de bulion sau rosii tocate fin. Spre final adaugam 1 cescuta de vin alb si mai lasam pe foc 10 minute.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole pastai cu carnati afumati" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|