Favorit cu nuci

Postat de Bunica in Prajituri
22 Ian 2011 | 11130 vizualizari
Favorit cu nuci

Nu stiu de unde ii vine denumirea, ca de ......a deschis bunica agenda cu retete si s-a gandit ca nu a mai facut de ceva vreme aceasta delicioasa prajitura.

Ingrediente

  • Blatul:
  • 4 oua
  • 200 g unt
  • 280 g. zahar
  • 280 g. faina
  • 1 plic praf de copt
  •  arome
  • 1 borcan de gem ( 400g.)
  • Bezea din:
  • 4 albusuri, r
  • 200 g. zahar
  • 200 g. nuca macinata

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, faina , praful de copt si aromele. Le-am amestecat cu mixerul pana s-a incorporat toata faina.

Intr-o tava ( 30/40 cm.) se pune hartie de copt , apoi aluatul, aranjandu-se cu mana.

Se introduce tava in cuptorul incalzit pentru 15-20 minute ( cat blatul  se coace pe jumatate). Intre timp se bat albusurile cu zaharul pana stau mot ( cum ar zice Miha). Peste ele se adauga nuca macinata. 

Cand blatul este copt pe jumatate, se scoate tava din cuptor, se adauga peste blat gemul, iar peste gem bezeaua. Se reintroduce tava in cuptor pana cand bezeaua devine maronie. Se taie rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Favorit cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu mere si bezea

Postat de vio_dreams

Prajitura cu mere si bezea

Batem galbenusurile cu zaharul. Adaugam uleiul praful de copt stins cu zeama de lamaie, drojdia si faina. Adaugam apa fiarta si amestecam repede pana obtinem un aluat  ca o smantana mai...

Citeste continuarea

Prajitura "O noapte la Venetia"

Postat de andaoana

Prajitura "O noapte la Venetia"

Blat alb: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma care nu curge daca intoarcem castronul. Incorporam apoi faina amestecata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2011, 23:08
arata tare bine
la 22.01.2011, 23:15
cu nuci, e si favoritul meu
la 22.01.2011, 23:16
Daca pui si modul de preparare .....
la 22.01.2011, 23:17
cand e vorba de nuci hop si eu.....................
la 22.01.2011, 23:20
las ca ne dumirim singure Ina pare a fi o praji f buna..daca e cu gem si dulceata..super combinatie

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking