Ingrediente
- Blatul:
- 4 oua
- 200 g unt
- 280 g. zahar
- 280 g. faina
- 1 plic praf de copt
- arome
- 1 borcan de gem ( 400g.)
- Bezea din:
- 4 albusuri, r
- 200 g. zahar
- 200 g. nuca macinata
Mod de preparare
Se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, faina , praful de copt si aromele. Le-am amestecat cu mixerul pana s-a incorporat toata faina.
Intr-o tava ( 30/40 cm.) se pune hartie de copt , apoi aluatul, aranjandu-se cu mana.
Se introduce tava in cuptorul incalzit pentru 15-20 minute ( cat blatul se coace pe jumatate). Intre timp se bat albusurile cu zaharul pana stau mot ( cum ar zice Miha). Peste ele se adauga nuca macinata.
Cand blatul este copt pe jumatate, se scoate tava din cuptor, se adauga peste blat gemul, iar peste gem bezeaua. Se reintroduce tava in cuptor pana cand bezeaua devine maronie. Se taie rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Favorit cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|