Ficat cu ciuperci salbatice (galbiori )

Postat de mihaelar63 in Ficat
14 Iun 2014 | 4402 vizualizari
Ficat cu ciuperci salbatice (galbiori )

Aproape in fiecare zi , obligatoriu spre servici tranzitez piata din Turda . Este o adevarata placere in functie de sezon sa gasesti delicatese ,, coborate '' din munte de pe valea Ariesului . Zilele trecute primele chiar la intrare tronau galbiorii . Asa frumos mi-au zambit incat nu m-am rabdat sa nu-i iau cu mine acasa . Uite aici cateva informatii despre Chantarellus Cibarius : http://ciupercomania.blogspot.com/2014/03/galbiorul-cantharellus-cibarius.html !!! Sunt singurele ciuperci salbatice pe care le consum cu incredere.

Ingrediente

  • 500 gr galbiori
  • 500 gr ficat porc
  • 100 ml ulei masline
  • 100 ml smantana
  • 1 cana lapte
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 lingurita flori salvie
  • 1 lingurita cimbrisor tocat
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • 1 lingura rasa de faina alba.
  • 1/2 lingurita oglio e alio[ chili , patrunjel, usturoi ]-obtional
  • sare

Mod de preparare

Ficatul se tine cateva ore la rece in lapte .

Ciupercile bine spalate si scurse de apa se pun intr-o tigaie cu 50 ml ulei .Sarati .

 Ciupercile vor lasa lichid ,in cateva minute acesta se va evapora .

Adaugati ceapa verde , usturoiul verde si patrunjelul tocate .

Asezonati ciupercile cu salvie si cimbrisor .

Prearati pe deasupra faina alba. Amestecati si adugati smanatana.

Se amesteca inca un minut cat se formeaza un sos mai legat .

Ficatul se feliaza si se prajeste pe ambele parti intr-o alta tigaie cu restul de ulei .Aveti grija sa nu se uste prea tare .Prin apasare trebuie sa ramana putin elastic .

La servire ficatul se sareaza si se condimenteaza .

Noi am servit cu salata verde .

Daca doriti o masa mai consistenta puteti servi alaturat orez fiert simplu .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat cu ciuperci salbatice (galbiori )" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Legume trase la tigaie, cu ficatei de pui

Postat de katty

Legume trase la tigaie, cu ficatei de pui

Curatam ficatul de pui, il taiem in jumatati, il spalam bine si il scurgem bine. Intr-o tigaie punem 15 gr unt si cand incepe sa se topeasca punem ficatul de pui. Acoperim cu un capac. Lasam sa...

Citeste continuarea

Paste cu ficatei in sos de rosii

Postat de rocsi_1612

Paste cu ficatei in sos de rosii

Ficateii ii lasam 10 minute in apa rece, apoi ii spalam si ii punem intr-o sita la scurs. Intr-o tigaie topim untul, adaugam ficateii, ii rumenim pe ambele parti si ii presaram cu sare si piper....

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2014, 06:31
la 14.06.2014, 07:21
bun
la 14.06.2014, 07:32
n-am mancat galbiori de zeci de ani... Si mi-e dor si pofta! Pot sa ma asez la masa ta?
la 14.06.2014, 08:27
bun bun
la 14.06.2014, 09:53
bun,bun

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking