File de peste (platessa) cu sos beurre blanc si conopida picanta

Postat de iulianatanase in Salau
26 Oct 2010 | 8336 vizualizari
File de peste (platessa) cu sos beurre blanc si conopida picanta

Vazusem filmul "julie and julia" si mi-a starnit mult interesul acest sos beurre blanc de care ziceau ca-i nemaipomenit cu peste si m-am gandit sa-l incerc.

Ingrediente

  • 4 fileuri de peste (platessa am avut eu,un fel de calcan)
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 linguri faina alba
  • sare
  • piper
  • pt beurre blanc:
  • 3 cepe esalota
  • 100 ml.supa de carne
  • 150 ml vin alb de calitate
  • 80 gr.de unt
  • Pt garnitura de conopida:
  • o conopida micuta
  • 2 -3 linguri ulei masline
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 ardei iute

Mod de preparare

Puteti fierbe prima data conopida 5-6 min. in apa putin sarata si o puneti la scurs.

Incepeti sa preparati sosul caci dureaza destul de mult.Taiati fin ceapa esalota si puneti-o la fiert cu vinul alb si 1/2 din cantitatea de supa.Trebuie sa se reduca pana la nivelul cepei,adica mult de tot,din cand in cand gustati si mai adaugati supa ca,ceapa sa reuseasca sa fiarba.La sfarsit lichidul se reduce pana a ajunge 1/3 din ceea ce a fost.La mine a durat cam 45-50 min., ca mi se parea ceapa tot tare si am mai pus supa.Cand lichidul a scazut ,eu am mixat ceapa cu minipimerul(altii strecoara ,unii lasa asa)si imediat in lichidul fierbinte rezultat am inceput sa adaug bucatele de unt foarte rece si sa bat energic cu un tel in forma de para.Se formeaza un sos alb,dens  foarte fin.Puteti adauga sare si piper dupa gust.eu am pus si putin Chivas taiat fin.

Dati fileurile de peste prin faina si rumeniti-le usor in putin ulei de masline,pastrati-le la cald.Conopida impreuna cu usturoiul pisat,ardeiul iute taiat fin si 2-3 linguri de ulei se pun 5 min. pe foc la imprietenit.Adaugati patrunjel verde la sfarsit,sare si piper dupa gust.Asamblati pestele cu conopida in farfurie si sosul beurre blanc .Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "File de peste (platessa) cu sos beurre blanc si conopida picanta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Coada de salau cu cartofi dulci

Postat de mihaelar63

Coada de salau cu cartofi dulci

Spalati si curatati legumele. Spalati si sarati pestele. Cu un cutit ascutit, se fac pe salau crestaturi in care se introduc feliute de usturoi si de ardei iute. Se...

Citeste continuarea

File de salau la cuptor, servit cu cartofi si legume chinezesti

Postat de mirela0911

File de salau la cuptor, servit cu cartofi si legume chinezesti

Se curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Fileul de peste se spala, se tamponeaza cu prosoape absorbante apoi se asaza pe tava tapetata cu hartie de copt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2010, 17:20
imi place reteta tafelicitari
la 26.10.2010, 17:24
multumesc esti tare draguta!!
la 26.10.2010, 21:19
foarte bine arata
la 26.10.2010, 21:19
ceva nou
la 26.10.2010, 22:25
e bine arata

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking