Ingrediente
- 4 fileuri de peste (platessa am avut eu,un fel de calcan)
- 50 ml ulei de masline
- 2 linguri faina alba
- sare
- piper
- pt beurre blanc:
- 3 cepe esalota
- 100 ml.supa de carne
- 150 ml vin alb de calitate
- 80 gr.de unt
- Pt garnitura de conopida:
- o conopida micuta
- 2 -3 linguri ulei masline
- 1 catel de usturoi
- 1/2 ardei iute
Mod de preparare
Puteti fierbe prima data conopida 5-6 min. in apa putin sarata si o puneti la scurs.
Incepeti sa preparati sosul caci dureaza destul de mult.Taiati fin ceapa esalota si puneti-o la fiert cu vinul alb si 1/2 din cantitatea de supa.Trebuie sa se reduca pana la nivelul cepei,adica mult de tot,din cand in cand gustati si mai adaugati supa ca,ceapa sa reuseasca sa fiarba.La sfarsit lichidul se reduce pana a ajunge 1/3 din ceea ce a fost.La mine a durat cam 45-50 min., ca mi se parea ceapa tot tare si am mai pus supa.Cand lichidul a scazut ,eu am mixat ceapa cu minipimerul(altii strecoara ,unii lasa asa)si imediat in lichidul fierbinte rezultat am inceput sa adaug bucatele de unt foarte rece si sa bat energic cu un tel in forma de para.Se formeaza un sos alb,dens foarte fin.Puteti adauga sare si piper dupa gust.eu am pus si putin Chivas taiat fin.
Dati fileurile de peste prin faina si rumeniti-le usor in putin ulei de masline,pastrati-le la cald.Conopida impreuna cu usturoiul pisat,ardeiul iute taiat fin si 2-3 linguri de ulei se pun 5 min. pe foc la imprietenit.Adaugati patrunjel verde la sfarsit,sare si piper dupa gust.Asamblati pestele cu conopida in farfurie si sosul beurre blanc .Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "File de peste (platessa) cu sos beurre blanc si conopida picanta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|