Floricele cu branza

Postat de miha in Dulciuri
27 Dec 2009 | 5896 vizualizari
Floricele cu branza

Mixam branza impreuna cu restul ingredientelor,pana obtinem o crema pufoasa dar ferma...

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 ou
  • 90 g crema de unt Milli
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita sare
  • 10 g drojdie uscata
  • 250 ml lapte 
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • esenta de rom

Mod de preparare

Umplutura:

Mixam branza impreuna cu restul ingredientelor,pana obtinem o crema pufoasa dar ferma.

Aluat:

Se amesteca drojdia cu 1 lingurita de zahar si 30 ml lapte.

Faina se cerne, iar in mijloc se pune maiaua si se lasa la crescut 10 minute. Se adauga si restul ingredientelor si se framanta cu aluat neted si elastic. Se lasa la crescut 1 ora.

Eu am folosit masina de paine, pentru framantare si dospire.

Aluatul se imparte in bilute aproximativ egale ca marime. Fiecare bila de aluat se aplatizeaza, apoi in mijloc se pune cate o lingura de umplutura. Se aduna marginilepeste umplutura formand o bocceluta. Se aplatizeaza din nou, apoi se taie petale cu un cutit bine ascutit, fara sa ajungem cu taietura pana in centru. Fiecare petala se rasuceste cu taietura un sus, dupa care se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se lasa din nou la crescut, se ung cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte, iar in mijloc presaram cu mac (sau susan). Se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu mousse de zmeura si ciocolata alba

Postat de momo121

Desert tort cu mousse de zmeura si ciocolata alba

Pentru blat:        Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem spuma cu...

Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat cu fructe uscate si stafide

Postat de mirela0911

Desert pasca fara aluat cu fructe uscate si stafide

Stafidele se pun la inmuiat impreuna cu lichiorul Amaretto. Fructele uscate se se taie in bucati mai mici. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga 2 lg...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.12.2009, 05:14
Bavoooo, Mihaaa, sunam eu la Proteveu, am zis ca esti plecata...
la 28.12.2009, 09:55
superbe... merita incercate... la favorite
la 28.12.2009, 11:00
Supeeeer ! Ce punem alaturi ? O cana cu vin sau una cu lapte ?
la 28.12.2009, 11:40
Vecina, iaca m-am adunat! Daca mai stateam nitel ma trezeam vedeta.
la 28.12.2009, 11:41
Multumesc Ionix!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking