Ingrediente
- Foi:
- 250 gr branza dulce
- 1 lingurita zahar vanilat
- 2 linguri zahar brun
- 10 linguri ulei
- 180 gr faina
- 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu
- Crema:
- 700 ml lapte
- 3 galbenusuri
- 2 lingurite zahar vanilat
- 4 linguri zahar brun
- 90 gr faina
- 200 gr smantana
- zahar praf
Mod de preparare
Pentru foi am amestecat branza dulce cu zaharul vanilat, zahar brun si ulei. Am adaugat apoi faina si bicarbonatul si am framantat un aluat consistent. Am impartit aluatul in 3 parti egale. Am intins fiecare bucata de aluatul si l-am copt pe hartie de copt la 180 grade Celsius pana cand foile s-au rumenit.
Pentru crema am pus la fiert 650 ml lapte. Intr-un castronel am amestecat galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Am adaugat apoi 50 ml lapte si am amestecat pana cand s-au dizolvat granulele de zahar. In final am pus faina si am amestecat bine pentru a nu ramane cocoloase. Cand laptele a inceput sa fiarba am turnat compozitia cu oua si am amestecat continuu pana cand s-a ingrosat crema. Am acoperit crema cu folie alimentara si am lasat-o la racit. Smantana am mixat-o pana cand am obtinut o frisca consistenta. Am amestecat frisca cu crema de vanilie.
Intr-o tava in care am copt foile am asezat o foaie, am pus jumatate din crema, am pus a doua foaie si apoi restul de crema, in final am pus a treia foaie deasupra. Am lasat prajitura la frigider pana a doua zi. Am servit prajitura pudrata cu zahat praf.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu branza dulce si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|