Foi cu caramel "Rodica"

Postat de nadina73 in Prajituri
1 Noi 2010 | 20132 vizualizari
Foi cu caramel "Rodica"

O prajiturica mai putin dulce ,chiar daca e cu caramel

Ingrediente

  • foi:
  • 4 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 1 lingura untura
  • 5 linguri ulei
  • 2 plicuri amoniac stins cu putin otet
  • 1 cana de lapte
  • 950g faina + framanta
  • Crema.
  • 1 cana si jumatate de zahar
  • 750 g lapte
  • 10 linguri de faina
  • 2 pachete de unt
  • decor:
  • sirop caramel-comert
  • sau zahar pudra

Mod de preparare

Se amesteca bine toate ingredientele pentru foi.Se imparte aluatul in 5 parti egale.

Se ia cate o bucata se framanta putin dupa care  se intinde pe dosul tavii tapetata cu faina.Se coace 12-15 minute,pana isi schimba culoarea putin.Se lucreaza putin mai greu cu alauatul e mai elastic.

Crema.

Se caramelizeaza zaharul,sa nu se arda ,da gust amar.

Faina se amesteca cu laptele putin caldut ,sa nu se faca cocoloase.

Se pune faina cu laptele peste zaharul caramelizat se lasa sa fiarba putin pana se ingroasa ,dupa care se ia de pe foc  si se lasa 10 minute.

Se amesteca compozitia de caramel calduta cu untu.

Asamblare:

se pune o foaie,crema ,foaie crema........4 randuri de crema ,iar pe ultima foaie se pune caramel sau zahar pudra.

Se pune o tava peste prajitura si se lasa pana a doua zi sa se inmoaie bine boile,dupa care se pune sirop caramel sau zaharul pudra.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu caramel "Rodica"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura Tosca

Postat de Mihaela11_jo

Desert prajitura Tosca

Blatul cu mac:  Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se amesteca pana bezeaua devine lucioasa. Se adauga macul si nuca de cocos, iar la sfarsit faina...

Citeste continuarea

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Postat de simona72

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Se foloseste o tava de chec tapetata cu folie alimentara. Pe fundul tavii se pun fursecurile limbi de pisica. Se maruntesc biscuitii digestivi, se adauga untul topit si lichiorul Amaretto. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.11.2010, 23:52
o prajiturica foarte putin dulce ,cine vrea?hai ela ca vad ca nu ai somnte-a stersat Mircea
la 01.11.2010, 23:53
am venit,dar mananc cu mana,ca nu ai furculite inca
la 01.11.2010, 23:54
abia am pus retata ela inca nu sa uscat cernealasi tu hop
la 02.11.2010, 00:51
la 02.11.2010, 02:00
buna, buna

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking