Foi cu caramel "Rodica"

Postat de nadina73 in Prajituri
1 Noi 2010 | 20146 vizualizari
Foi cu caramel "Rodica"

O prajiturica mai putin dulce ,chiar daca e cu caramel

Ingrediente

  • foi:
  • 4 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 1 lingura untura
  • 5 linguri ulei
  • 2 plicuri amoniac stins cu putin otet
  • 1 cana de lapte
  • 950g faina + framanta
  • Crema.
  • 1 cana si jumatate de zahar
  • 750 g lapte
  • 10 linguri de faina
  • 2 pachete de unt
  • decor:
  • sirop caramel-comert
  • sau zahar pudra

Mod de preparare

Se amesteca bine toate ingredientele pentru foi.Se imparte aluatul in 5 parti egale.

Se ia cate o bucata se framanta putin dupa care  se intinde pe dosul tavii tapetata cu faina.Se coace 12-15 minute,pana isi schimba culoarea putin.Se lucreaza putin mai greu cu alauatul e mai elastic.

Crema.

Se caramelizeaza zaharul,sa nu se arda ,da gust amar.

Faina se amesteca cu laptele putin caldut ,sa nu se faca cocoloase.

Se pune faina cu laptele peste zaharul caramelizat se lasa sa fiarba putin pana se ingroasa ,dupa care se ia de pe foc  si se lasa 10 minute.

Se amesteca compozitia de caramel calduta cu untu.

Asamblare:

se pune o foaie,crema ,foaie crema........4 randuri de crema ,iar pe ultima foaie se pune caramel sau zahar pudra.

Se pune o tava peste prajitura si se lasa pana a doua zi sa se inmoaie bine boile,dupa care se pune sirop caramel sau zaharul pudra.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu caramel "Rodica"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert rulada cu nuca, frisca, gem de caise si ciocolata

Postat de lucy2002

Desert rulada cu nuca, frisca, gem de caise si ciocolata

Separam albusul de galbenusuri. Mixam toate albusurile spuma si adaugam in ploaie indulcitorul sau zaharul. Adaugam pe rand cele trei galbenuse si mixam cu atentie. Renuntam la mixer si...

Citeste continuarea

Tarta cu capsuni (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Tarta cu capsuni (reteta video)

Pentru crusta, puneti untul in bolul unui mixer sau al unui robot de bucatarie, adaugati zaharul si mixati bine pana ce se omogenizeaza , adaugati oul continuand sa mixati, faina si praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.11.2010, 23:52
o prajiturica foarte putin dulce ,cine vrea?hai ela ca vad ca nu ai somnte-a stersat Mircea
la 01.11.2010, 23:53
am venit,dar mananc cu mana,ca nu ai furculite inca
la 01.11.2010, 23:54
abia am pus retata ela inca nu sa uscat cernealasi tu hop
la 02.11.2010, 00:51
la 02.11.2010, 02:00
buna, buna

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking