Foietaj de casa cu telemea in aluat

Postat de merisor67 in Dulciuri
10 Dec 2012 | 7246 vizualizari
Foietaj de casa cu telemea in aluat

Este un foietaj care poate fi folosit la saleuri, placinte si cremsnit. Mama unei prietene il facea frecvent.

Ingrediente

  • 1 pachet unt/margarina
  • 150 gr telemea de vaci sarata
  • 150 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 200 ml ulei
  • 800 gr faina
  • 2 oua
  • ½ lingurita bicarbonat
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de lamaie
  • coaja rasa lamaie

Mod de preparare

Impartim untul in in felul urmator: 1/3 il punem intr-un vas impreuna cu uleiul, iar 2/3 intr-un bol impreuna cu zaharul.

Vasul il punem la foc lent si lasam pana se topeste untul si incepe sa clocoteasca apoi adaugam o mana de faina, amestecam si ridicam de pe foc.

Iese ca o ciulama mai subtire.

Frecam untul tinut la temoperatura camereicu zaharul, adaugam ouale si telemeaua data pe razatoare, omogenizam apoi adaugam apa, esenta si coaja de lamaie si la final faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt.

Framantam un aluat tocmai bun de intins cu sucitorul.

Il intindem in foaie nu prea subtire pe masa de lucru, turnam jumatate din ciulamaua calduta cu care ungem jumatate de aluat, iar cealalta jumatate neunsa o rulam pe sucitor si pliem peste cea unsa.

Presam putin peste apoi procedam la fel cu restul de ciulama si pliem cat ne permite aluatul.

Acoperim cu folie alimentara si dam la rece pana se incheaga bine ciulamaua pe aluat.

Se poate pastra la fricider cateva zile sau chiar se poate congeal si utilize altadata

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj de casa cu telemea in aluat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta foietaj cu branza sarata

Postat de RuxyRux

Placinta foietaj cu branza sarata

Pentru aluat va recomand aceasta reteta minunata :) http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-53858.html Avem nevoie de o bucata( din cele doua care rezulta dupa prepararea retetei)....

Citeste continuarea

Merdenele

Postat de RuxyRux

Merdenele

Se amesteca ingredientele pentru umplutura. http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-53858.html Eu am facut din jumatate din cantitate. Am intins o foaie si am decupat-o in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2012, 18:03
prima venita prima servita
la 10.12.2012, 18:07
Placeee
la 10.12.2012, 18:10
delicios
la 10.12.2012, 18:14
Fain Meri. Parcă văd ce abur iese din foietaj când e fierbinte . Ca să nu mai spun că acea "cusătură", nu ştiu cum să-i spun, pe care e pusă farfuria, este minunată.
la 10.12.2012, 18:15
Ce bunatate! Imi place!

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking