Foietaj împletit cu brânză dulce şi brânză sărată

Postat de diaconta in Dulciuri
3 Feb 2013 | 4533 vizualizari
Foietaj împletit cu brânză dulce şi brânză sărată

După cum ştiţi aluatul foietaj necesita un timp îndelungat de preparare dacă îl pregatiţi acasă,dar este mult mai bun decât cel cumpărat din comerţ.Aşa că mi-a luat ceva timp prepararea acestui aperitiv sau desert,pentru că am decis să pun o umplutura dulce şi una sărată.Si uite aşa s-a evaporat o zi întreagă.

Ingrediente

  • Aluat de foietaj cu osânză

Pentru umplutura dulce:

  • 250 g brânza de vaci
  • 3 linguri zahar
  • Stafide înmuiate în rom
  • Vanilie

Pentru umplutura sarata:

  • 250 g brânza de vaci
  • 150 g muschi file
  • Marar verde
  • Sare
  • Zahar pudra pentru foietajul cu brânza dulce

Mod de preparare

Am pregatit aluatul foietaj dupa reteta de aici.

Am pregatit cele doua umpluturi.

Am întins doua foi.Pe mijlocul fiecaruia am pus umplutura si am crestat marginile asa cum se vede din foto.

Am împletit fâşiile taiate închizând capetele sa nu iasa umplutura.

Am pus tava în cuptorul preîncalzit cam 45 de minute.

La început am lasat focul mai mare ca aluatul sa înceapa sa se „înfoaie”,apoi am mai redus focul.

 

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj împletit cu brânză dulce şi brânză sărată" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Savarine cu dulceata de zmeura

Postat de Pungasa_Rogue

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se dizolva in laptele caldut, apoi se toarna in gropita. Se adauga ouale, sarea si uleiul si se...

Citeste continuarea

Turta dulce

Postat de privatelaura

Turta dulce

Eu am facutul mixul de condimente, le-am macinat intr-un mojar de marmura. Intr-un vas, punem mierea, zaharul, untul moale, oul intreg + galbenusul, bicarbonatul si laptele . Amestecam cu un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2013, 20:14
Bun tare!
la 03.02.2013, 20:16
minunat a iesit
eu as vrea din cel sarat
la 03.02.2013, 20:17
eu vreau din amandoua
la 03.02.2013, 20:19
eu vreau dulce
la 03.02.2013, 20:19
este si una si alta asa ca va astept

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking