Franzela cu cartofi si fulgi de secara

Postat de Sylvia in Piine
1 Aug 2010 | 5465 vizualizari
Franzela cu cartofi si fulgi de secara

Painea cu cartofi este preferata mea dintre painile albe, de data asta am vrut diversific putin si am adaugat la compozitie 50 grame de fulgi de secara.

Ingrediente

Avem nevoie de

  •  1/2 cana de cartofi fierti si zdrobiti,
  • 1/2 cana de apa in care au fiert cartofii ( eu ii fierb taiati cubulete ca si pentru piure),
  • 1/2 cana de lapte,
  • 3 linguri de unt,
  • o lingurita zahar,
  • 1,5 lingurite de sare,
  • 3 cani de faina, 
  • 50 garme fulgi de secara,
  • un cub de 25 grame  de drojdie. 
  • Puteti inlocui laptele cu apa sau untul cu ulei, iese la fel de buna.

Mod de preparare

Aluatul l-am facut cu masina de facut paine si dupa ce a dospit am modelat o franzela.

 Am mai lasat-o la dospit 20 minute si am copt-o la 210 grade 10 minute si apoi la 200 timp de 25 minute. A iesit super pufoasa si aromata, se pastreaza foarte bine si pentru a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Franzela cu cartofi si fulgi de secara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine taraneasca ruseasca cu usturoi verde si ierburi de gradina

Postat de Ksenya

Paine taraneasca ruseasca cu usturoi verde si ierburi de gradina

  Intr-un vas incapator desfacem drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam zerul cald, uleiul si 200 grame de faina cernuta   (din cele 500 grame). Amestecam toate ingredientele,...

Citeste continuarea

Chifle cu mac

Postat de Bunica

Chifle cu mac

Pune jumătate din făină într-un vas de frământat. Fă o gropiță în mijloc și acolo pune drojdia, sare, zahăr și ouăle. Laptele, apa si untul se pun la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2010, 23:06
Nici de aici nu aveam cum sa lipsesc.Pot primi si o feliuta de paine
la 01.08.2010, 23:31
trebuie sa incerc cu cartofi ,am tot auzit ca e tare buna dar nu am incercat,o incerc sylvia maine cred si 5 f
la 01.08.2010, 23:39
Cred ca-i foarte buna!
la 01.08.2010, 23:50
Waouuu ce painica minunata!
la 02.08.2010, 11:01
mama e fan paine cu cartofi..cand mergeam la brasov mereu isi lua cate una mare de acolo..ii place mult

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking