Friptura asortata la cuptor

Postat de ionix in Curcan
15 Ian 2010 | 13395 vizualizari
Friptura asortata la cuptor

pt ca sotului meu i se pare cam fada carnita de curcan, am asortat curcanul cu porcul :D iar drept ganitura am facut cartofiorii copti ai Rivkai...

Ingrediente

  • 2 ciocanele de curcan 
  • 1 kg pulpa de porc
  • 50 g unt
  • 3 linguri cu apa
  • 3 catei usturoi
  • busuioc
  • sare si pudra de chilli
  • 150 ml vin alb sec

Mod de preparare

Ciocanele de curcan se spala bine si se dezoseaza. 

Se mai lasa apoi in apa rece cu sare, circa 15 min.

Se scurg bine de apa se sareaza, se pudreaza cu chilli si busuioc maruntit.

Se aseaza intr-o tava unsa cu unt si pe deasupra carnitei se mai pun bucatele de unt si usturoiul taiat rondele.. 

Se pun lingurile cu apa peste carnita, se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor .

Cuptorul se incinge in prealabil.

Se lasa la foc mic circa 30 min apoi se adauga carnea de porc proportionata si condimentata.

Se lasa inca 10 minute si se adauga vinul. Folia de aluminiu se pune inapoi peste tava.

Se lasa cu folia de aluminiu inca 30 min iar apoi se ia folia.

Se lasa pana cand se rumeneste un pic.

I-am servit alaturi de cartofi copti si mujdei.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura asortata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gratin de cartofi cu friptura asortata

Postat de Sylvia

Gratin de cartofi cu friptura asortata

Se curata si se taie cartofii rondele, alaturi de ei  pregatind celelalte ingrediente  pentru gratin.  Intr-o tava pentru cuptor tapetata cu unt si cu feliute de usturoi adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.01.2010, 21:05
buna friptura mai ales combinata;si ce muraturi ai pus alaturi ,Ionix?
la 15.01.2010, 21:17
mie mi-a placut foarte mult... eu am mancat cu mujdei de ustuoi dar sotul meu a mancat su salata de sfecla cu hrean....

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking