Friptura de porc cu cartofi condimentati

Postat de geobucataras in Porc
19 Ian 2014 | 3947 vizualizari
Friptura de porc cu cartofi condimentati

Este o retete si simpla, dar foarte gustoasa care merita incercat

Ingrediente

  • 1 kg carne porc ( eu am folosit ceafa de porc)
  • pun pahar mare vin rosu
  • o cana mare de apa
  • 300 ml ulei
  • 3 foi dafin
  • condiment pentru friptura ( sare, piper,boia dulce, oregano , busuioc )
  • 3 catei de usturoi
  • 10-12 cartofi

Mod de preparare

Pentru inceput curatam cartofii si ii punem la fiert intregi, dupa care taiem carnea felii cu grosimea aprox a unui deget, condimentam carnea, o asezam in tava, turnam apa, vinul si uleiul, punem foile de dafin si usturoiul dupa care bagam la cuptor la foc mediu pentru aprox 50 de minute, pana se rumeneste carnea.

Cartofii dupa ce s-au fiert ii scurgem de apa, dupa care ii taiem cubulete,iar dupa aceea ii punem din nou pe foc intr-un pic de ulei de la friptura, adaugam cartofii si punem acelasi condiment ca si la friptura, mai lasam 2 minute pe foc dupa care oprim.

Este foarte usor, sper ca o veti incerca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu cartofi condimentati" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Snitele de porc in crusta de pesmet cu parmezan

Postat de AdrianUdrea

Snitele de porc in crusta de pesmet cu parmezan

Se feliaza cotletul de porc in felii foarte subtiri.  Se bat feliile de carne cu ciocanul de snitele, apoi se presara putina sare peste ele. Se amesteca ouale cu sare, piper si mustar...

Citeste continuarea

Piept de purcelus cu cartofi, la cuptor

Postat de mihaelar63

Piept de purcelus cu cartofi, la cuptor

Pieptul de porc se spala si se portioneaza in bucati . Cartofii se curata si se taie pe lungime . Usturoiul se curata si se feliaza. Asezati cartofii in tava . Sub ei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2014, 22:00
Azi am avut mesteri in curte si-am gatit ceva similar Bun, bun!
la 19.01.2014, 22:01
foarte buna
la 19.01.2014, 22:04
EEE bun atunci INA
la 19.01.2014, 22:24
cred ca ma angajez la Ina))
la 19.01.2014, 22:54

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking