Friptura de porc cu legume si pireu de cartofi

Postat de carla27carla in Porc
20 Apr 2012 | 4514 vizualizari
Friptura de porc cu legume si pireu de cartofi

Ingrediente

  • 3 buc. morcovi
  • 100 ml lapte
  • 300 gr ciuperci
  • 50 ml ulei
  • 3 buc. ceapa alba
  • 1 kg cartofi
  • 1 varf busuioc
  • 1 varf sare
  • 1 ceasca apa
  • 1 varf piper
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 3 buc. ardei kapia rosu
  • 500 gr pulpa de porc
  • 1 varf condimente de legume

Mod de preparare

Carnea de porc se taie bucati. Ceapa se curata si se taie pestisori, ardeii se taie rondele, morcovii se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari si ciupercile se curata si se taie feliute. Intr-o tigaie se incinge uleiul se pune ceapa la calit, se adauga ardeiul rondele, morcovii razaliti si ciupercile feliute si se calesc. Se adauga carnea de porc se lasa sa se caleasca un pic ,apoi se adauga 1 ceasca de apa . Se lasa sa fiarba inabusit sub capac. Cand toate sunt fierte bine se adauga condiment de legume, piper si o lingura de pasta de rosii. Se mai presara un pic de busuioc.

Se prepara pireul : se curata cartofii ,se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt bine fierti se scurg si se paseaza.Se adauga lapte si se bat bine pana se obtine un pireu fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu legume si pireu de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mancarica de mazare cu cotlet de porc

Postat de ela2015

Mancarica de mazare cu cotlet de porc

Într-o tigaie adâncă punem uleiul la încălzit. Când s-a încins, punem bucățile de carne pe care le rumenim ușor (lăsăm carnea să fiarbă și să se pătrundă...

Citeste continuarea

Cotlet de porc la tavă

Postat de adriana65

Cotlet de porc la tavă

Se preâncălzeşte cuptorul fixându-l la 200 grade C. Feliile de cotlet se spală apoi se şterg cu un şervet. Căţeii de usturoi se curăţă şi se pun într-o tigaie cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2012, 10:51
delicios
la 20.04.2012, 10:54
tare bun!!!
la 20.04.2012, 11:00
multumesc
la 20.04.2012, 11:06
N-am chef sa ma uit in vreun dictionar din care sa aflu ca academicienii nostri dorm pe bani buni si nu fac curatenie, mentinand mai multe forme ca fiind corecte .Am vazut scris piure si pireu .Nu e o atentionare pentru autoare , sunt doar niste vorbe-n vant !Daca cei care , chipurile , au pregatirea si mai sunt si platiti pentru asta , n-o fac , noi , astia care am invatat limba romana pe strada , ce sa mai zicem ?
la 20.04.2012, 11:09
Indiferent cum ar trebui sa se numeasca , arata bine ce ati gatit .

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking