Friptura de porc cu miere si mandarine

Postat de claudiaO in Porc
17 Noi 2014 | 4410 vizualizari
Friptura de porc cu miere si mandarine

Avem niste pulpa de porc si intentionam sa fac o fripturica la cuptor. Cum in fata avem si fructiera plina cu mandarine, am decis sa ma joc putin si sa combin carnea de porc cu mandarine, miere, cuisoare si anason. ce-a iesit...vedeti mai jos...un deliciu.

Ingrediente

  • 1,2 kg carne de porc- pulpa fara os cu foarte putina grasime
  • 2 mandarine
  • 2 linguri de ulei
  • sare,piper,cimbru pt marinat carnea
  • 1 lingura plina cu miere
  • 1 rondea de anason stelat
  • 2 frunze de dafin micute
  • 7-8 cuisoare

Mod de preparare

Am portionat carnea si am presara-o din belsug cu sare,piper si cimbru.Acoperim si lasam la frigider pana ne decidem sa o punem la cuptor- la mine a durat cam 3-4 ore.

Picuram cele 2 linguri de ulei intr-o tava de yena si punem frunzele de dafin; asezam carnea, decojim mandarinele si le stoarcem cu degetele peste carne. Punem pe ici pe colo cuisoare si bucatele din rozeta de amnason - dar avem grija sa fie scufundate in sucul de la mandarina.Acoperim cu folie si dam la cuptor pt cca jumatate de ora. Indepartam folia si intoarcem carena pe cealalta parte si mai lasam la cuptor pana scade sosul destul de bine - mie mi-au mai ramas cam vreo 3 linguri de sos, pe care le-am amestecat intro cana cu mierea. Cu o pensula am uns bine bucatile de carne cu sosul de mandarina si miere si ma mai dat la cuptor vreo 5 minute.

Iese o friptura frageda, gustoasa, dulceaga si lipicioasa.

Am servit langa legume.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu miere si mandarine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fasole cu ciolan

Postat de oanapl

Fasole cu ciolan

Fasolea boabe uscată o pui la înmuiat în apă rece, pentru minim 8 ore (peste noapte).  Așezi ciolanul întreg, cu os cu tot, într-o oală încăpătoare și...

Citeste continuarea

Matrai borzoska - snitel unguresc

Postat de mihaelar63

Matrai borzoska - snitel unguresc

 Carnea de porc se feliaza in 6 felii sanatoase. Se bat fe;liile de carne cu batatorul de snitele. Sarati si piparati. Se da carnea la rece sa stea macar doaua ore sau de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.11.2014, 12:23
la 17.11.2014, 12:32
la 17.11.2014, 12:37
la 17.11.2014, 14:03
la 17.11.2014, 15:22

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking