Friptura de porc la cuptor cu piure in straturi

Postat de Patricia_Iordache_79 in Porc
14 Apr 2013 | 16514 vizualizari
Friptura de porc la cuptor cu piure in straturi

Am incercat reteta de friptura de porc bucatarasului Costeo si tare buna a iesit ceafa la cuptor. Multumesc Costeo!

Ingrediente

  • pentru friptura de porc :
  • 5 bucati ceafa de porc
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 catei usturoi
  • 1 cana suc de rosii (eu am pus ketch-up de casa)
  • 1 cana vin alb
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • putin ulei (pentru uns tava);
  • o cana de apa
  • pentru piureul in straturi:
  • 4 cartofi albi;
  • 2 cartofi dulci;
  • 100 gr. unt;
  • 150 ml lapte;
  • sare

Mod de preparare

Cum pregatim friptura de porc :

Condimentam bucatile de ceafa cu sare, piper si cimbru si le lasam de-o parte.

Taiem ceapa feliute subtiri, morcovul rondele si ardeiul gras feliute si le asezam intr-o tava in care am pus putin ulei.

Deasupra legumelor punem bucatile de ceafa, adaugam cana de apa si bagam la cuptor, la 160 grade pentru 20 minute.

Dupa aceste 20 minute, adaugam cana cu vin si cana cu suc de rosii si lasam friptura de porc la cuptor, la 180 grade, pentru 100 minute. Mai intoarcem carnea din cand in cand ca sa se rumeneasca friptura de porc pe toate partile.

Cum facem piureul in straturi:

Punem cartofii (cei albi si cei dulci) taiati cubulete si spalati in doua oale diferite. Acoperim cu apa, adaugam sare si putin ulei si lasam sa fiarba. Dupa aproximativ 20-25 minute scurgem apa , adaugam unt si lapte caldut si pasam, amestecand ca sa obtinem o pasta omogena.

Asezam cu ajutorul unui inel, un strat de piure de cartofi dulci si deasupra alt strat de cartofi, albi, presam bine cu dosul unei linguri si tragem cu grija inelul in sus.

Pe deasupra decoram cu legume de la friptura de porc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la cuptor cu piure in straturi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Retete similare

Mini checuri din carne cu mozzarella

Postat de rocsi_1612

Mini checuri din carne cu mozzarella

Ceapa verde curatata, o taiati rondele. Patrunjelul verde il tocati marunt. Intr-un bol amestecati carnea tocata, cu ceapa verde si patrunjelul. Adaugati oul, apoi presarati sare, piper, boia...

Citeste continuarea

Cotlet de porc (vrabioara) la tigaia grill, cu legume gatite la abur si salata de varza dulce

Postat de vasimur

Cotlet de porc (vrabioara) la tigaia grill, cu legume gatite la abur si salata de varza dulce

  Se curăță morcovii, cartofii și țelina și se spală bine (dacă aveți, puteți pune și pătrunjel, păstârnac sau gulie). Morcovul se taie rondele de grosime potrivită,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2013, 09:03
tare bine suna si tare bine arata!
la 14.04.2013, 09:04
la 14.04.2013, 09:05
Subscriu la ce arata Meri, imi iau ustensilele si..viiiin!!!!!
la 14.04.2013, 09:05
Multumesc Ina, multumesc Meri! Nu m-am asteptat sa fie asa frageda si gustoasa
la 14.04.2013, 09:18
arata atat de bine,de-as pleca direct spre tine sa ajung pana la pranz! Bravo!!

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking