Friptura de porc la cuptor cu piure in straturi

Postat de Patricia_Iordache_79 in Porc
14 Apr 2013 | 16558 vizualizari
Friptura de porc la cuptor cu piure in straturi

Am incercat reteta de friptura de porc bucatarasului Costeo si tare buna a iesit ceafa la cuptor. Multumesc Costeo!

Ingrediente

  • pentru friptura de porc :
  • 5 bucati ceafa de porc
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 catei usturoi
  • 1 cana suc de rosii (eu am pus ketch-up de casa)
  • 1 cana vin alb
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • putin ulei (pentru uns tava);
  • o cana de apa
  • pentru piureul in straturi:
  • 4 cartofi albi;
  • 2 cartofi dulci;
  • 100 gr. unt;
  • 150 ml lapte;
  • sare

Mod de preparare

Cum pregatim friptura de porc :

Condimentam bucatile de ceafa cu sare, piper si cimbru si le lasam de-o parte.

Taiem ceapa feliute subtiri, morcovul rondele si ardeiul gras feliute si le asezam intr-o tava in care am pus putin ulei.

Deasupra legumelor punem bucatile de ceafa, adaugam cana de apa si bagam la cuptor, la 160 grade pentru 20 minute.

Dupa aceste 20 minute, adaugam cana cu vin si cana cu suc de rosii si lasam friptura de porc la cuptor, la 180 grade, pentru 100 minute. Mai intoarcem carnea din cand in cand ca sa se rumeneasca friptura de porc pe toate partile.

Cum facem piureul in straturi:

Punem cartofii (cei albi si cei dulci) taiati cubulete si spalati in doua oale diferite. Acoperim cu apa, adaugam sare si putin ulei si lasam sa fiarba. Dupa aproximativ 20-25 minute scurgem apa , adaugam unt si lapte caldut si pasam, amestecand ca sa obtinem o pasta omogena.

Asezam cu ajutorul unui inel, un strat de piure de cartofi dulci si deasupra alt strat de cartofi, albi, presam bine cu dosul unei linguri si tragem cu grija inelul in sus.

Pe deasupra decoram cu legume de la friptura de porc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la cuptor cu piure in straturi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tocanita de dovlecel si fasole verde, cu costita afumata

Postat de merisor67

Tocanita de dovlecel si fasole verde, cu costita afumata

Mai intai pregatim costita, o spalam si o fierbem in apa cat sa o acopere, iar dupa ce atinge punctul de fierbere, scurgem apa, o spalam din nou si o punem la fiert tot in apa cat sa o acopere....

Citeste continuarea

Ceafa de porc la cuptor si cartofi la tuci

Postat de Constelatialeu

Ceafa de porc la cuptor si cartofi la tuci

Mai intai ne ocupam de ceafa de porc. Presaram un praf de sare peste fiecare felie de ceafa. Intr-o farfurie punem sosul de soia, piper si cimbru si tavalim fiecare felie de ceafa prin sos.Luam o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2013, 09:03
tare bine suna si tare bine arata!
la 14.04.2013, 09:04
la 14.04.2013, 09:05
Subscriu la ce arata Meri, imi iau ustensilele si..viiiin!!!!!
la 14.04.2013, 09:05
Multumesc Ina, multumesc Meri! Nu m-am asteptat sa fie asa frageda si gustoasa
la 14.04.2013, 09:18
arata atat de bine,de-as pleca direct spre tine sa ajung pana la pranz! Bravo!!

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking