Friptura de porc usturoiata

Postat de mirela0911 in Porc
3 Noi 2019 | 5734 vizualizari
Friptura de porc usturoiata

Ce pot sa spun despre aceasta friptura e ca a fost tare gustoasa, pe cuvant de bucataras! Incercati-o si imi veti da dreptate, mai ales ca nu e mult de lucru la ea.

Ingrediente

  • 700-800 g pulpa de porc
  • putin ulei
  • sare, piper dupa gust
  • 1 morcov
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lg ulei
  • putina sare
  • cca 300 ml bulion
  • cartofi pentru garnitura

Mod de preparare

Se spala bine carnea, se tamponeaza de surplusul de apa apoi se taie in felii groase de cca 1 cm. Se condimenteaza cu sare si piper si pe o parte si pe cealalta.

Se unge o tava cu ulei. Se asaza feliile de carne una langa alta.

Morcovul se curata, se spala apoi se taie rondele. Se asaza rondelele deasupra peste carne.

Se curata usturoiul si se piseaza. Se amesteca cu putin ulei si sare apoi se toarna bulionul. Se amesteca bine si se toarna peste carne.

Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 1 ora. Se verifica daca este facuta carnea, da ca nu se mai lasa la cuptor. Cand este gata, se indeparteaza folia de aluminiu si se mai lasa cateva minute la cuptor.

Intre timp se pregateste garnitura preferata. Eu am facut cartofi piure.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc usturoiata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada din sunculita umpluta cu piure si cascaval

Postat de AdrianUdrea

Rulada din sunculita umpluta cu piure si cascaval

Curatam cartofii, ii spalam,ii taiem in cuburi si ii punem la fiert in apa cat sa fie bine acoperiti. Adaugam si o lingurita de sare. Cand sunt bine fierti, ii pasam incorporand si untul....

Citeste continuarea

Friptura de porc cu bere neagra

Postat de AndrutzaP

Friptura de porc cu bere neagra

Intr-o tigaie se pune la incins ulei pentru prajit. Carnea de porc se taie cubulete si se acopera cu faina pe toate partile. Se prajeste in uleiul incins foarte, foarte bine. Prajiti cubuletele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2019, 16:14
minunata
la 03.11.2019, 16:15
super buna!
la 03.11.2019, 16:19
la 03.11.2019, 16:36
Yammy-yammy, ce bine arata!
la 03.11.2019, 17:15
buna buna

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking