Fructe de mare

Midii / Scoici in sos de smantana si vin alb

Postat de ctlina

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).   Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul.  Se curata ceapa si usturoiul si se...

Citeste continuarea

Creveti picanti

Postat de Bunica

Spala bine crevetii. Intr-un wook pune uleiul de masline. Adauga crevetii bine scursi. Lasa la foc iute 3-5 minute. Pune vinul si lasa la fiert pana la evaporarea vinului. Intre...

Citeste continuarea

Cum sa pregatesti homarul by Alex Teacher

Postat de AlexTeacher

Puneti o oala cu apa si 1 lingurita de sare pe foc. In momentul in care clocoteste adaugati homarul proaspat, viu (da, stiu, e dureros, dar ce sa faci...) si puneti capacul; Lasati-l acolo...

Citeste continuarea

Scoici Saint Jacques à la Phiphi

Postat de ctlina

Pregătiți scoicile: îndepărtați cochilia ( negustorul de peste o poate face) și spălați sub jet de apă rece carnea de scoică. Curatati-le de „sacul negru”. Partea...

Citeste continuarea

Sos de creveti cu sofran

Postat de Sylvia

Acest sos este bine de facut atunci cand cumparati creveti proaspeti intregi, dupa decorticarea lor in loc sa aruncati cochiliile se poate face un excelent sos de creveti.  Intr-un vas pe...

Citeste continuarea

Creveti la gratar cu ananas

Postat de luminita20_2006

Am decongelat crevetii dupa care am facut un amestec din sos soia, vin alb, miere si ghimbir si am pus creveti in marinada obtinuta si am lasat 30 min.  Am taiat ananasul bucati si am...

Citeste continuarea

Orez cu creveti si sofran

Postat de cristeena20

- Punem putina ceapa tocata la robot la calit cu ulei de masline si adaugam orezul (nu spalam in niciun fel orezul). Amestecam putin si adaugam supa de lui (4 cani). Daca nu aveti supa de pui...

Citeste continuarea

Lamele de calamar cu sos alb

Postat de panacris

Lamelele de calamat se sotează rapid în unt și vin, cca. 5 minute la foc rapid, într-o tigaie înaltă, de preferință cu strat ceramic. Apoi se dizolvă amidonul în...

Citeste continuarea

Creveti cu sos de usturoi

Postat de madab

Am spalat crevetii si le-am rupt mustatile. Intr-o tigaie mare si adanca am pus untul la topit. Cand acesta s-a incins am pus crevetii, i-am lasat sa se schimbe la culoare si sa lase un suc ca o...

Citeste continuarea

Paella cu fructe de mare si peste

Postat de simona72

Am folosit o tigaie wok in care am pus 2-3 linguri ulei de masline la incins. Am adaugat calamarul si l-am prajit la foc iute pentru 2 minute. Am presarat un praf de sare peste calamari, in timpul...

Citeste continuarea
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking