Fudulii de tauras - III

Postat de Ina in Vita
8 Feb 2012 | 17867 vizualizari
Fudulii de tauras - III

De data aceasta am recurs la o reteta vazuta la TV , dar marturisesc ca tot fripte pe gratar sunt mai gustoase :D

Ingrediente

  • 2 kg. fudulii  de tauras ( 6 bucati )
  • otet
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • 100 ml vin
  • 400 ml suc concentrat de rosii
  • 4-5 catei de usturoi
  • o ceapa
  • patrunjel

Mod de preparare

   Crestam fuduliile pe o parte si  indepartam scrotul  cu mana sau ajutandu-ne de un cutit. Le sectionam apoi pe lung si lasam jumatatile de fudulii in apa rece cu otet, cca 60 minute, apoi le mai spalam in 2-3 ape, le scurgem bine  si le taiem in bucati mai mici. 

   Topim untul in tigaie si adaugam usturoiul feliat. Adaugam bucatile de fudulii , scurse bine , lasand sa se prajeasca usor. Turnam 100 ml vin si lasam sa se patrunda. 

   Separat, calim o ceapa in doua linguri de ulei sau unt, adaugam fuduliile ( scurse de sosul de vin ) si sucul de rosii. Potrivim de sare si piper si dam la cuptor pentru 10 minute.

   Presaram patrunjel verde si servim fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fudulii de tauras - III" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ardei umpluti si inveliti in aluat de pizza(reteta video)

Postat de bucatarie_marocana

Ardei umpluti si inveliti in aluat de pizza(reteta video)

     se pune faina intr-n bol si facem un orificiu  unde se  pune drojdie si zahar,, se toarna jumatate din apa si se lasa drojdie sa se activeaza timp de 5 minute....

Citeste continuarea

Placinta cu fasole si carne tocata

Postat de Satisfyyourcravings

Placinta cu fasole si carne tocata

Carnea tocata se gateste la foc mare 15 minute, pana devine bruna si crocanta. Se toaca frunzele rozmarinului si se adauga, impreuna cu fasolea scursa de apa, peste carne. Se mai lasa 8...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2012, 19:50
care va bagati? ))
la 08.02.2012, 20:02
vaaaaai io nu ca mi rusini
la 08.02.2012, 20:03
iar incepi Ina
cred ca fripte pe gratar timp indelungat sunt bune
la 08.02.2012, 20:05
O portie dubla, se poate??? Varianta asta nu am incercat-o niciodata... desi mananc fudulii de foarte mult timp.
la 08.02.2012, 20:06
Inooo...da' stiu ca-ti plac fuduliile, nu gluma...

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking