Fudulii de tauras - III

Postat de Ina in Vita
8 Feb 2012 | 17901 vizualizari
Fudulii de tauras - III

De data aceasta am recurs la o reteta vazuta la TV , dar marturisesc ca tot fripte pe gratar sunt mai gustoase :D

Ingrediente

  • 2 kg. fudulii  de tauras ( 6 bucati )
  • otet
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • 100 ml vin
  • 400 ml suc concentrat de rosii
  • 4-5 catei de usturoi
  • o ceapa
  • patrunjel

Mod de preparare

   Crestam fuduliile pe o parte si  indepartam scrotul  cu mana sau ajutandu-ne de un cutit. Le sectionam apoi pe lung si lasam jumatatile de fudulii in apa rece cu otet, cca 60 minute, apoi le mai spalam in 2-3 ape, le scurgem bine  si le taiem in bucati mai mici. 

   Topim untul in tigaie si adaugam usturoiul feliat. Adaugam bucatile de fudulii , scurse bine , lasand sa se prajeasca usor. Turnam 100 ml vin si lasam sa se patrunda. 

   Separat, calim o ceapa in doua linguri de ulei sau unt, adaugam fuduliile ( scurse de sosul de vin ) si sucul de rosii. Potrivim de sare si piper si dam la cuptor pentru 10 minute.

   Presaram patrunjel verde si servim fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fudulii de tauras - III" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Kefta – chiftele marocane (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Kefta – chiftele marocane (reteta video)

Intr-un bol incapator punem carnea tocata de vita, adaugam ceapa tocata marunt, uleiul de masline, patrunjelul tocat si condimentele (mix de condimente pentru vita, condimente berbere, curcuma si...

Citeste continuarea

Friptura de vitel cu legume

Postat de aliliana

Friptura de vitel cu legume

Carnea se spala, se portioneaza, se usuca. Se pune intr-un bol peste care se pune sare, piper, cimbru, marar si uleiul de masline. Se lasa la rece.  Intre timp legumele  se curata, se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 08.02.2012, 19:50
care va bagati? ))
la 08.02.2012, 20:02
vaaaaai io nu ca mi rusini
la 08.02.2012, 20:03
iar incepi Ina
cred ca fripte pe gratar timp indelungat sunt bune
la 08.02.2012, 20:05
O portie dubla, se poate??? Varianta asta nu am incercat-o niciodata... desi mananc fudulii de foarte mult timp.
la 08.02.2012, 20:06
Inooo...da' stiu ca-ti plac fuduliile, nu gluma...

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking