Ingrediente
- 350 g carne porc, tocata
- 200 g taietei de celofan (sau tietei subtiri de orez, sau fidea)
- 5 ciuperci Shiitake (sau 100 g ciuperci uscate)
Marinata
- 4 linguri sos soia light (sau de care ai)
- 1 lingura ulei susan (daca ai)
- 1 lingura vin de orez (sau vin sec alb)
- 1 lingurita amidon de porumb (se pune ultimul in marinata)
Altele
- 1 ardei chilli rosu taiat fin (sau1/2 lingurita pasta chilli)
- 2 cm ghimbir ras fin
- 2 cepe verzi taiate la 2 cm
- 3 linguri ulei de alune (sau porumb, floare soarelui)
Mod de preparare
Pune ciupercile Shiitake la inmuiat in 1 cana apa, mai bine de o ora. Daca folosesti alte ciuperci, timpul de inmuiere poate diferi. Strecoara ciupercile si pastreaza zeama.
Pune taieteii in apa fiarta si lasa 5 minute. Scurge-i bine si taie-i mai mic.
Amesteca carnea cu marinata si lasa la frigider 1/2 ora.
Incalzeste un wok si pune 2 linguri de ulei. Caleste carnea la foc mediu amestecand bine, pana cand e jumatate facuta. Scoate-o din wok.
Sterge wokul si adauga 1 lingura ulei. Pune ardeiul si ghimbirul si caleste putin amestecand mereu (stir fry). Stir fry ciupercile, adauga taieteii, sosul chilli (daca nu folosesti ardeiul), 1/2 cana zeama de la ciuperci (poti pune zeama de pui) si amesteca bine. Adauga carnea, ceapa si amestecabine. Gateste pana ce carnea e facuta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Furnici in copac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (2)
|