Ingrediente
- 600 gr faina
- 100 gr alune macinate
- 150 gr nuca macinata
- 250 gr margarina unirea
- 100 gr untura porc
- 1 praf de copt
- 2 zahar vaniliat
- 3 galbenuse ou
- 300 gr zahar praf
- 1 praf sare
- 1 lingura razatura lamaie
Mod de preparare
Faina cernuta se pune intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, se pune praful de sare, apoi se taie margarina bucatele mici, se adauga si untura. Frecam intre palme faina cu margarina si untura pana devine firimicioasa, adaugam nuca si alunele, 150 gr zahar praf, zaharul vaniliat, coaja de lamaie si galbenusurile. Framantam pana obtinem un aluat elastic bun pentru intins. Formam o bila, o acoperim cu o folie alimentara si o punem la rece pentru cel putin 30 minute.
Impartim aluatul in bilute mai mici si intindem cu facaletul o foaie groasa de cca. 5 cm, apoi cu formele de fursecuri decupam si asezam in tavile tapetate cu hartie de copt. Pe fiecare fursec punem cate o bucatica de sambure de nuca, apoi dam la cuptorul incins la 180 grade pana fursecurile se rumenesc usor. Scoatem tavile, lasam sa se raceasca apoi pudram cu zaharul praf ramas.
Sunt niste fursecuri delicioase, le recomand cu mare drag, se topesc in gura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu alune de padure si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|