Fursecuri din pulpa de migdale

Postat de DeliciiSanatoase in Vegan / Raw vegan
22 Noi 2013 | 12032 vizualizari
Fursecuri din pulpa de migdale

De multe ori cand fac lapte de migdale, pun pulpa in frigider cu gandul sa prepar ceva din ea zilele urmatoare. Din pacate se intampla frecvent sa o arunc pentru ca uit de ea sau nu am timp sa pregatesc. Si nu-mi place deloc asta. De aceea mi-am propus sa nu se mai intample, pentru ca o consider risipa. Sunt tare incantata de cum au iesit aceste fursecuri.

Ingrediente

  • 2 cani pulpa migdale (ramasa de la lapte)
  • 1/2 cana fulgi cocos
  • 2 Lg pudra de lucuma
  • 1 Lg maca
  • 3 Lg cacao/carob
  • 1/2 cana curmale si smochine maruntite
  • 2 Lg boabe de cacao crude si maruntite
  • 1/2 banana
  • 1 Lg tarate de psyllium
  • 3/4 cana lapte de migdale
  • 3 Lg zahar din palmier de cocos (poate fi inlocuit cu pasta din curmale sau miere)

Mod de preparare

Toate ingredientele le-am pus in robotul cu lama S si am procesat pana am obtinut o compozitie bine omogenizata. Se pot amesteca si direct intr-un bol. Apoi am dat forma prajiturelelor si le-am pus la deshidratat peste noapte la 40 grade. Mi-a placut tare mult cum au iesit, mai crocante. Pot fi consumate alaturi de un pahar de lapte vegetal sau ca si snack.

Dupa preferinte se poate adauga : stafide, goji, merisoare. In loc de lapte de migdale se poate pune putina apa. Am optat pentru zaharul din palmier de cocos, deoarece nu doream o compozitie prea moale. Dar cu siguranta e in regula sa folosesti pasta de curmale (curmale si apa in blender) sau miere.

Cu drag, Valentina

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri din pulpa de migdale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Paste de Konjac cu sos pesto, rosii uscate si tofu crispy la gratar

Postat de Bucataras

Paste de Konjac cu sos pesto, rosii uscate si tofu crispy la gratar

Scurge bine tofu de zeama, apoi taie-l in bucati potrivite.  Pregateste amestecul de amidon, boia si chimen, da bucatile de tofu prin acest amestec. Incinge tigaia gratar, unge-o cu...

Citeste continuarea

Biscuiti de tarate cu crema de avocado

Postat de andaoana

Biscuiti de tarate cu crema de avocado

Prepararea este foarte simpla, dar aveti nevoie de un robot de bucatarie In vasul robotului punem toate ingredientele si mixam pana cand se omogenizeaza si puntem lucra cu aluatul. Pe un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2013, 10:36
Cu siguranta sunt foarte buni si sanatosi!
la 22.11.2013, 11:53
la 22.11.2013, 12:31
la 22.11.2013, 20:51
Cu siguranta ti-au iesit deliciosi
la 15.12.2013, 12:58

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking