Fursecuri rapide pentru ceai

Postat de bucataria_cu_mirodenii in Prajituri
20 Mar 2013 | 6298 vizualizari
Fursecuri rapide pentru ceai

Ce este cel mai si cel mai frumos si mai relaxant decat o petrecere in pijama cu prietenele la un pahar de Cosmopolitan, prajiturele si ceva aperitive de soi, cu gust aranjate pe platouri? Ei bine, weekendul ce a trecut am pus la cale cu fetele o petrecere in pijama pentru care ne-am pregatit ca la carte cu vodka, cranberry juice, lime, lichior Cointreau pentru Cosmopolitan. Apoi am pregatit si niste aperitive usoare si rapide, printre care guacamole, pancetta cu parmezan si struguri rosii, caprese si salata de vinete. Ca desert am pregatit niste fursecuri rapide pentru ceai pe care le-am preparat extrem de rapid si de usor, iar la final au intrat in scena glorios, briosele cu ciocolata si dulceata de merisoare despre care voi povesti mai multe intr-o viitoare postare.

Ingrediente

  •  2 linguri unt moale cu 80% grasime;
  •  2 linguri zahar brun + 1 lingurita pentru presarat la final;
  •  1 ou de casa; 
  • 1/2 cana faina cernuta sau 65 grame; 
  • 1 varf de cutit sare de mare; 
  • 2 varfuri de cutit praf de scortisoara; 
  • 1 varf de cutit de nucsoara; 
  • 1 lingurita seminte de chimion; 
  • fulgi de migdale prajite.

Mod de preparare

1. Se amesteca bine untul cu zaharul brun pana se obtine o crema si se topeste untul.

2. Se adauga faina cernuta, sarea si oul si se continua omogenizarea.

3. Se pun si condimentele: scortisoara si nucsoara.

4. La final se adauga semintele de chimion (optional) si se amesteca bine.

5. Pregatiti o tava in care ati pus hartie de copt si asezati cate o lingura mica din aluat, lasand spatiu suficient intre fiecare pentru ca vor creste in volum.

6. Presarati cu putin zahar brun pe fiecare fursec.

7. Puneti si fulgii de migdale prajiti putin inainte intr-o tigaie. Eu am pus doar cate un fulg in mijlocul fiecarui fursec.

8. Incalziti cuptorul la 200 grade si introduceti fursecurile la copt pentru 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri rapide pentru ceai" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pandispan cu pere si scortisoara

Postat de timea

Pandispan cu pere si scortisoara

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi treptat galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. La final incorporam treptat faina...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu struguri

Postat de ancutsa

Desert prajitura cu struguri

  Pentru foi: într-un castron mai mare se amestecă ingredientele umede: ouăle cu uleiul şi mierea, apoi se adaugă cele uscate: zahărul, sarea, praful de copt şi făină...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2013, 19:30
mamaaa, ce dezmat pe capul vostru )
la 20.03.2013, 19:31
delicioase
la 20.03.2013, 19:32
la 20.03.2013, 19:34
ce dragute sunt!
la 20.03.2013, 19:36
Ce petrecere mai Daciana si produsul finit ce bine a iesit

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking