Galuste din spanac cu sunca

Postat de Sidy in Aperitive / Garnituri
4 Aug 2011 | 5240 vizualizari
Galuste din spanac cu sunca

Ingrediente

  • 250 g spanac
  • 4 oua
  • 150 g sunca
  • 200 ml smantana
  • 100 g cascaval
  • 400 g faina
  • 1 cana lapte
  • 1 lingurita usturoi granule
  • 1 ceapa
  • 50 g unt
  • nucsoara
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam spanacul se codite , il spalam bine si il punem la fiert cateva minute, apoi il tocam marunt.. Daca folositi spanac congelat, il lasati sa se dezghete.
Intr-un castron mai mare punem spanacul , ouale, usturoiul granule, sare si piper, le amestecam bine pina se omogenizeaza. Adaugam faina si laptele treptat si mixam pina obtinem o compozitie buna de galuste.
Lasam sa se odihneasca 30 de minute, timp in care taiem sunca cubulete, ceapa o curatam si o tocam marunt.
Punem untul la topit intr-o cratita, calim putin ceapa si adaugam sunca sa se rumeneasca putin.Cand sunt gata adaugam smantana, nucsoara si asezonam.
Dupa trecerea celor 30 de minute punem apa la fiert cu o lingurita rasa de sare; cand fierbe, reducem foculsi cu ajutorul aparatului de facut galuste , rupen aluatul. Eu am un aparat foarte , foarte vechi de la strabunica mea si nu-mi vine sa ma las de el desi e ...batran.Daca nu aveti aparatul, galustele pot fi rupte cu ajutorul unei linguri sau lingurite, in functie cat de mari vreti sa fie galustele.
Le lasam sa fiarba cam 5 minute , dupa care le strecuram si le clatim sub un jet de apa rece.
Montam pe farfurie o portie de galuste , alaturi punem un polonic de sos cu sunca  iar deasupra radem cascaval.
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste din spanac cu sunca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Budinca de spanac cu cascaval

Postat de reisnaor_2006

Budinca de spanac cu cascaval

       Spanacul il spalam bine in mai multe ape si-l punem la fiert in apa cu sare.Cand a fiert il lasam la scurs si-l tocam marunt.Cascavalul il da-m prin razatoarea...

Citeste continuarea

Bulz

Postat de deyutzky

Bulz

Pregatim o mamaliguta din 250 g malai, sare si apa. Punem apa la fiert impreuna cu sarea. Inainte ca apa sa inceapa sa fiarba se adauga in ploaie malaiul, amestecand continuu cu un tel pana la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.08.2011, 08:19
Interesant
la 04.08.2011, 08:22
la 04.08.2011, 10:11
bun merita incercat
la 04.08.2011, 10:13
la 04.08.2011, 10:32

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking