Garnitura de morcovi caramelizati in vin

Postat de nadina73 in Aperitive / Garnituri
23 Mai 2010 | 9758 vizualizari
Garnitura de morcovi caramelizati in  vin

este o garnitura grozav de buna si merge la fel de bine cu o friptura sau ca si garnitura simpla in zilele de post

Ingrediente

  • 700 g morcovi
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1 pahar de vin rosu 150 ml
  • patrunjel verde
  • 3-4 linguri zahar

Mod de preparare

Se curata morcovii ,apoi se taie fasii subtiri sau rondele si se calesc in ulei ,

se pune sare si piper si 4-5 linguri de apa rece si se lasa sa scada bine apa 6-7 minute,apoi se pune zaharul si se amesteca bine sa se caramelizeze putin dupa care se pune vinul rosu si se la sa sa fiarba la foc mic pana scade aproape tot sucul

La final se pune patrunjel verde tocat

Se serveste ca si granitura langa o friptura,carnaciori sau simplu ,merge foarte bine ca si mancare de post

Se pot servi atat calzi cat si reci

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de morcovi caramelizati in vin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv covrigei sarati

Postat de Reli_B

Aperitiv covrigei sarati

Intr-un vas mai incapator cernem faina. Punem sarea si untura. Intr-o cratita incalzim usor apa minerala, punem zaharul, 1 lg de faina si drojdia. Amestecam bine apoi lasam sa dospeasca....

Citeste continuarea

Aperitiv briose cu legume si sunca presata

Postat de merisor67

Aperitiv briose cu legume si sunca presata

Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare peste ambele. Dăm morcovul pe răzătoare, la fel și șunca presată. Tocăm spanacul mărunt( eu am pus din cel congelat). Cernem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2010, 18:51
interesanta reteta
la 23.05.2010, 19:04
mamaaa, ma innebunesti!
la 23.05.2010, 19:18
rocsi incearca sa vezi ce buni sant ,mai ales in zilele de post
la 23.05.2010, 19:19
ina iubita incet ca tu esti operata ,dar ma gandesc si la tine ,pun la pachet
la 23.05.2010, 19:20
asa incerca dar stiic are e problema mea?nu imi plac mancarurile cu zahar sau miere sau ierburi aromate...eu sunt mai pe traditional...asa m-am obisnuit am incercat sa pun fel si fel de condimente dar nu mananc..

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking