Ingrediente
- 700 g morcovi
- 3-4 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- 1 pahar de vin rosu 150 ml
- patrunjel verde
- 3-4 linguri zahar
Mod de preparare
Se curata morcovii ,apoi se taie fasii subtiri sau rondele si se calesc in ulei ,
se pune sare si piper si 4-5 linguri de apa rece si se lasa sa scada bine apa 6-7 minute,apoi se pune zaharul si se amesteca bine sa se caramelizeze putin dupa care se pune vinul rosu si se la sa sa fiarba la foc mic pana scade aproape tot sucul
La final se pune patrunjel verde tocat
Se serveste ca si granitura langa o friptura,carnaciori sau simplu ,merge foarte bine ca si mancare de post
Se pot servi atat calzi cat si reci
Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de morcovi caramelizati in vin" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|