Garnitura de orez milanez

Postat de nadea68 in Aperitive / Garnituri
11 Feb 2014 | 42823 vizualizari
Garnitura de orez milanez

Risotto alla milanese-Orez milanez e simplu si bun, noua ne place mult si culoarea :)

Ingrediente

  • 400 g orez
  • 1 ceapa
  • 50 g unt
  • 80 g parmezan
  • foi de dafin
  • 1 capatina usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 pliculet sofran(zafferano)

Mod de preparare

Intr-o cratita punem la calit ceapa taiata marunt cu putin ulei.Adaugam frunze de dafin si usturoiul. Cand ceapa e transparenta adaugam orezul spalat si scurs bine si amestecam.

Intr-un litru de apa calda diluam sofranul. Adaugam la orez treptat si lasam la fiert pana e gata.

Inainte sa luam orezul de pe foc adaugam untul, parmezanul ras si amestecam. Potrivim de sare si piper si orezul ca la Milano e gata :).

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de orez milanez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Legume gratinate la cuptor

Postat de ela

Legume gratinate la cuptor

Curatam cartofii,ii taiem rondele si ii punem la fiert in apa cu sare si vegeta,cam 10minute(eu i-am pus in oala sub presiune si i-am lasat 4minute).Scoatem si lasam la scurs. Legumele le-am...

Citeste continuarea

Cornuri cu virsli(carnaciori)

Postat de simona72

Cornuri cu virsli(carnaciori)

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am spreyat un vas cu ulei de floarea soarelui, am asezat aluatul in vas, l-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2014, 18:23
Eu cu orezul sunt un pic certat, dar, când e foarte bine gătit, un pic, un pic mănânc.
la 11.02.2014, 18:32
Bun imi place
la 11.02.2014, 18:32
Mie imi place orezul, pe asta si gol il mananc...are o culoare super!!
la 11.02.2014, 18:33
Cred ca-i tare bun!
la 11.02.2014, 18:36
multumesc

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking