Gauffre cu nuca si cacao

Postat de miha in Dulciuri
14 Iun 2009 | 2683 vizualizari
Gauffre cu nuca si cacao

La cererea expresa a piticotului cel mare,am facut aceste "prajiturici".Pentru ca a fost cuminte,evident! :))

Ingrediente

  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 250 ml lapte
  • 1 pahar nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 1 lingurita praf de copt
  • faina cat sa iasa un aluat mai grosut,dar curgator

Mod de preparare

Ouale le-am mixat cu un praf de sare,pana si-au dublat volumul. Am adaugat apoi pe rand zaharul,untul topit si racit,laptele caldut,esenta de rom,nuca amestecata cu cacaoa si la sfarsit faina si praful de copt.

Cu un polonic am pus compozitia in aparatul special si am copt cate aproximativ 5 minute,pentru fiecare tura de prajiturici. :)

O parte din ele s-au mancat direct din aparat :)) ce-a mai ramas am decupat in inimioare si am presarat cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gauffre cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (0)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pasca cu branza si stafide

Postat de CozonaculDolofan

Pasca cu branza si stafide

Pentru aluat pasii urmati sunt identici cu cei ai aluatului pentru cozonac: ingrediente sa fie la temperatura camerei, faina se cerne de 2-3 ori, se pregateste maiaua diizolvand intr-un bol mic...

Citeste continuarea

Negresa cu mascarpone si ciocolata

Postat de Moni_alex

Negresa cu mascarpone si ciocolata

Pentru blat: Topim 250 g unt si 100 g ciocolata intr-un vas pe baie de aburi apoi punem compozitia in vasul de la mixer.Se amesteca cu zaharul si cacaua, mixam bine pana se dizolva zaharul...

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking