Gem de macese

Postat de Zamfira in Dulceata / Gem
25 Sep 2012 | 9742 vizualizari
Gem de macese

Ingrediente

  • 6 L suc de macese
  • 2 kg. zahar
  • coniac

Mod de preparare

Am fiert sucul de macese fara zahar, timp 1 ora. Apoi am adaugat 2 kg. de zahar si am mai fiert totul inca 2 ore. Amestecam cu grija si destul de des pentru a nu se prinde de oala. 

Pentru a ne pregati de ambalare, spalam borcanele si le bagam in cuptorul incins pana devin foarte fierbinti. Dupa care punem gemul de macese in borcane, cat timp acestea sunt fierbinti si deasupra punem 1-2 linguri de coniac (inlocuieste conservantul).

Se inchid ermetic si se pun inapoi in cuptorul fierbinte, dar cu focul stins si se lasa acolo pana se racesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de macese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort Familia

Postat de Constelatialeu

Desert tort Familia

Blatul l-am pregatit cu o seara inainte, se taie mai bine a doua zi , am folosit o forma de tort cu diametrul de 28 cm tapetata cu hartie de copt.  Albusurile cu un praf de sare le-am mixat...

Citeste continuarea

Melcisori cu nuca si gem de macese

Postat de diaconta

Melcisori cu nuca si gem de macese

Faina am amestecat-o cu drojdia,zaharul , sarea,vanilia,coaja de lamâie,apoi am pus ouale. Am omogenizat toate ingredientele,dupa care,cu ajutorul mixerului la care am atasat paletele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2012, 22:03
si noi punem in fiecare an
la 25.09.2012, 22:03
foarte interesanta dulceata! n-am mancat niciodata dar pariu ca-i delicioasa!
la 25.09.2012, 22:03
Dar ucul de macese, cum l-ai obtinut? Recunosc ca si eu am comandat pasta de macese de pe http://www.fructenaturale.ro/produse.html, si o sa prepar pasta de macese cu zahar si ce mai trebuie Pana acu vreo cativa ani, mama curata macesele de samburi si perisorul alb
la 25.09.2012, 22:08
la 25.09.2012, 22:11
panacris, sursa este o colega de serviciu...are la randul ei o cunostinta de langa Brasov care are macese in gradina, macesele sunt presate si la noi ajunge doar sucul de macese, iar zaharul il punem noi...

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking