Ingrediente
- 3 kg prune
- 1 kg zahăr tos
Mod de preparare
Se aleg prune mari, coapte și fără defecte. Se curăță de codițe și frunze, se spală, se desfac în jumătăți și se scot sâmburii.
Se dau prunele prin mașina de tocat, iar apoi se adaugă 1 kg de zahăr, se amestecă bine și se dă vasul în cuptor, la foc iute, până se îngroașă.
Se ia puțin gem cu o linguriță și se pune pe o farfurioară rece. Dacă timp de 1-2 minute gemul își păstrează forma și nu se împrăștie, atunci el este legat și se poate scoate vasul din cuptor.
Gemul se toarnă fierbinte, în borcane încălzite în prealabil, pentru a nu se sparge.
Borcanele se închid cu capace numai după ce gemul s-a răcit. Se păstrează în cămară, la răcoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune (1)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|