Ingrediente
- 1 kg prune
- 400 g zahar
- 1 plic zahar vanilat(opţional)
- 150 ml apa
- sucul de 1/2 lamaie
- praful de la 1/2 aspirina -optional
Mod de preparare
Iata cum vom proceda la prepararea acestei retete de gem de prune:
Spalam si curatam prunele de samburi si codite. Punem prunele intr-o cratita, le acoperim cu zahar si le lasam cateva ore sa lase sirop.
Le punem la fiert cu apa, la început la foc mare, apoi la foc potrivit. Amestecam cu o lingura de lemn sa nu se prinda de cratita, mai ales pe fundul acesteia. Luam spuma de cate ori este nevoie. Adaugam sucul de lamaie si continuam sa amestecam.
Lasam sa fiarba pana se leaga gemul. Il punem fierbinte in borcanele sterilizate si tinute in cuptor la 100°C. Preasaram putina aspirina (cu rolul de a conserva cat mai bine), apoi le inchidem ermetic.
Pofta buna!
O reteta de gem de prune delicioasa, ce poate fi servita ca atare sau la prepararea unor deserturi delicioase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|