Ingrediente
Mod de preparare
Cand am citit reteta si am vazut ca se fierbe-n doua zile, am stiut SIGUR ca va fi cea ma the best. De ce? Pai mi-am amintit de toamna trecuta. Tocmai pusesem pe foc, pe la vreo 3-4 , sa fac o ciorba de afumaturi. Carnita era fiarta, pusesem legumele, cand suna telefonul. - Merg la Dorna, vii cu mine? - Nu pot, am ciorba pe foc. - Ce conteaza? Opreste-o si hai! :)))) Oprit ciorbita, plecat la plimbare. Am venit destul de tarziu..ciorba a ramas asa {blush} Am continuat-o a doua zi (intocmai ca gemul asta :))) ) Cand a mancat Cezar ciorba (el fiind un mofturici care ..rar nu comenteaza la ceva :P ) a zis : - E cea mai buna ciorba pe care-am mancat-o vreodata. Morala. Ce incepi azi, lasa pe maine, ca iese mai bine :)))) Nu as putea scrie o reteta fixa, cu cantitati batute-n cuie sau timp obligatoriu de respectat. Daca reteta spunea ca se pun 350 gr zahar per kg prune, pai eu am pus 1 kg la 5 kg prune. Erau destul de coapte si de dulci , nu am simtit nevoia sa pun mai mult. Am spalat bine prunele, le-am scurs si le-am curatat de samburi. Intr-o cratita mare, cu fund dublu, le-am pus la fiert. FARA ZAHAR! Le-am fiert timp de doua ore , la foc mic, amestecand la inceput mai des pana au lasat zeama,apoi mai rar. Am oprit focul, am pus capac si am lasat pentru a doua zi. Am pus iar la fiert adaugand si zaharul. Daca sunt suficient de zemoase nu-l adaugati, mai fierbeti asa si-l puneti mai la sfarsit; ale mele fiind deja coapte si dulci, a trebuit sa pun zaharul. Am amestecat destul de des, n-am vrut sa risc sa-l afum. Fierbeti pana ajunge la consistenta pe care o doriti. Eu l-am fiert inca o ora si jumatate. L-am pus fierbinte in borcane curate pe care le-am bagat intr-o patura groasa. Nu am idee cum se pastreaza in camara. Puteti sa-l fierbeti putin mai mult daca-l pastrati timp indelungat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|