Gem de prune

Postat de mihaelab in Dulceata / Gem
20 Noi 2011 | 4642 vizualizari
Gem de prune

Ingrediente

  • 2kg prune
  • 1 kg zahar
  • mieji de nuca

Mod de preparare

Alegem prunele bine coapte,dupa care le spalam bine apoi le scoatem samburii.

Peste prunele fara samburi vom pune zaharul dupa care vom pune la frigider pana a doua zi.

A doua zi vom pune prunele impreuna cu sucul lasat intr-o oala de tuci pe care le vom pune la foc mic,mestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.Cand gemul este legat vom pune miejii de nuca taiati dupa care vom stinge focul.

Punem in borcane apoi borcanele le punem la cuptor timp de 10 minute.Stingem cuptorul,le scoatem si le acoperim cu o patura pana a doua zi ,apoi le depozitam in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

Postat de privatelaura

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

Iata cum se prepara Prajitura cu foi si gem de prune: Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu un mixer, apoi se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Reteta de cornuri cu gem

Postat de privatelaura

Reteta de cornuri cu gem

Iata cum se prepara reteta de cornuri cu gem Mai intai se pune drojdia in putina apa calduta si cu putin zahar. Se lasa pana se activeaza maiaua. In vasul robotului de framantat se pun faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2011, 19:54
un gem ce-mi place la nebunie!
la 20.11.2011, 19:58
atunci te poftesc cu drag la un borcan
la 20.11.2011, 20:08
Un gem foarte bun dar nu a iesit prea dulce?
la 20.11.2011, 20:44
Oooooo si noi n-am reusit sa facem anul asta n-au fost prune
dar imi dai tu precis
la 20.11.2011, 21:00
nu bunica pt noi este foarte bun asa l-am facut in fiecare an,e foarte bun

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking