Gem de prune

Postat de babi5 in Dulceata / Gem
20 Aug 2013 | 9406 vizualizari
Gem de prune

Prune sunt din belsug ,variante pentru a le transforma in :dulceturi ,gemuri ,magiunuri ,compoturi sunt .....,numai chef de lucru sa fie ...Si daca nu avem cumparam ..hi.hi .. Am ales de data asta varianta Jamilei doar ca am folosit o cantitate mai mare de fructe si in locul vaniliei am pus scortisoara ..Timpul de fierbere trebuie prelungit fiindca nu este suficient o ora si un sfert asa cum este recomandat.Eu am fiert peste 2,5 ore si a iesit un picut cam fluid .. (probabil ca la o cantitate mai mare de fructe trebuieste . si timpul de fierbere mai mare ..) Cu respect mutumesc Jamilei.

Ingrediente

  • 7 kg de prune desimburite
  • 3 kg de zahar
  • 1 lingura scortisoara macinata
  • 1 conservant Dr, Ottker
  • 2 lamai

Mod de preparare

Am cules prunele,le-am spalat si le-am  desimburit, le-am amestecat cu scortisoara si 2 kg de zahar si le-am lasat la rece pina a doua zi .

A doua zi le-am pus la fiert.

Cind au inceput sa clocoteasca am pus si celalalt kg de zahar si am lasat  sa fiarba la foc mic .

Eu am lasat la fiert 2,5 ore (dar nu este suficient ) trebuie sa fiarba  pina vedem ca se ingroasa; dupa fierbere  l-am pus in borcanele in prealabil  bine sterilizate si uscate ,le-am inchis ermetic  ,apoi le-am acoperit cu o patura pina a doua zi si destinatia precisa in camarile fetelor si a mea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

Postat de privatelaura

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

Iata cum se prepara Prajitura cu foi si gem de prune: Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu un mixer, apoi se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Reteta de cornuri cu gem

Postat de privatelaura

Reteta de cornuri cu gem

Iata cum se prepara reteta de cornuri cu gem Mai intai se pune drojdia in putina apa calduta si cu putin zahar. Se lasa pana se activeaza maiaua. In vasul robotului de framantat se pun faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.08.2013, 17:35
A terminat Babi gemul de prune
la 20.08.2013, 17:39
Ce bun e!
la 20.08.2013, 17:44
bun
la 20.08.2013, 17:52
Babi, mai e o metoda simpla ca sa se videze. Dupa ce le pui capacul bine strans, le inclini cu grija si daca nu curg, le intorci cu fundul in sus si le lasi minim 15 minute daca le vrei si la plapumita. Daca nu, doar le intorci si le lasi asa sa se raceasca.

Dar cred ca stiai deja de asta ...

bravo tie
la 20.08.2013, 17:56
Bravo babi

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking