Ghiveci a la Mala

Postat de babi5 in Mancaruri de legume
29 Aug 2013 | 4935 vizualizari
Ghiveci a la Mala

Fiindca avem in gradina de toate, azi am facut un ghiveci (o amestecatura de legume) specifica mie. Finalul este cel scontat... bun, bun tare. Si pot sa zic si sanatos. Mentionez ca am facut intr-o cratita de 4l. Asta pentru mine este sablonul, fiindca gatesc si pentru parintii mei si mai sunt si copii prin preajma si poftesc, asa ca-mi dau de pomana cit sunt in viata...fiindca dupa nu se mai stie...

Ingrediente

  • 350 gr orez
  • 6 cepe potrivite ca marime
  • 1 kg de rosii
  • 8 ardei grasi galbeni
  • 1 bucatica de praz
  • 3 cartofi mai mari
  • sare
  • pier macinat
  • vegeta
  • 100 ml ulei
  • 1 foaie
  • 1/2 bulion
  • 2 ling zahar
  • frunze patrunjel pentru decor

Mod de preparare

Am curatat ceapa, prazul ardeiul si le-am spalat bine, apoi le-am tocat si le-am pus la calit cu uleiul. Cand s-au inmuiat bine am adaugat 1,5 l apa calda, am potrivit de sare, piper si vegeta si am lasat sa fiarba bine.

Intre timp am oparit rosiile si le-am decojit, apoi le-am tocat marunt si le-am adaugat peste continutul din cratita. Am adaugat si foaia de dafin si zaharul  si am lasat sa fiarba inca 15 minute, dupa care  am adaugat orezul bine spalat si am lasat la fiert inca 10 minute, dupa care am oprit plita si am lasat ca orezul sa-si mareasca volumul.

Gata ghiveciul lui Mala care a iesit neasteptat de bun.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci a la Mala" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocanita cu vinete

Postat de gicuta69

Tocanita cu vinete

   Curatam vinetele si le taiem cubulete mai mari. Le presaram cu sare si le lasam  20 de minute, dupa care le punem intr-o strecuratoare si le spalam sub jet de apa rece.  ...

Citeste continuarea

Dovlecei cu bacon si oua la tigaie

Postat de rocsi_1612

Dovlecei cu bacon si oua la tigaie

Spalati dovlecelul, indepartati capetele si il taiati cubulete. Incingeti o tigaie, puneti baconul si il rumeniti usor. Adaugati dovlecelul, presarati putina sare si acoperiti cu un capac. Focul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.08.2013, 15:22
buna papica!
la 29.08.2013, 15:22
place
la 29.08.2013, 15:28
Bun !
la 29.08.2013, 15:41
Multumesc Corina_
la 29.08.2013, 15:41
Pup mon cu mare drag

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking