Ghiveci cu legume fel de fel

Postat de Poliana in Mancaruri de legume
13 Aug 2012 | 5015 vizualizari
Ghiveci cu legume fel de fel

Azi va aduc o mancarica simpla de post, cu muuulte legume. Eu am folosit ce aveam prin casa, asa ca am reusit sa fac acest ghiveci chiar bun pentru o mancare de post si nu numai.

Ingrediente

  • 2 cepe medii
  • 6 cartofi medii
  • 1 ardei mare verde
  • 1 ardei mare rosu
  • 1/2 vanata mare
  • 2 rosii
  • 1/2 cana apa
  • 2 linguri ketchup (de casa am folosit eu)
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru inceput ne apucam de curatat cartofii. Ii spalam bine, taiem cubulete si-i punem la fiert in apa cu sare. Din momentul in care au inceput sa fiarba ii lasam aproximativ 15 minute. Dupa ce au fiert ii scurgem de apa si-i lasam deoparte.

Intre timp ne apucam de celelalte legume. Le spalam bine si le curatam. Unul din lucrurile care mi se par anevoioase in bucatarie este curatul legumelor, sincer as prefera sa-l faca altcineva in locul meu dar deocamdata nu se ofera nimeni :)) Asa ca a trebuit sa le iau frumos pe rand pe toate sa le curat, si sale tai marunt pentru ghiveci. Incepem cu ceapa, pe care o taiem julien, apoi ardeiul ...il curatam de seminte si-l taiem fasii mai mici si mai inguste decat pentru wok.

Punem la incins uleiul intr-o tigaie, adaugam ceapa si lasam la calit un minut, punem si ardeiul si le lasam la foc mic pentru aproximativ 5 minute. Vanata o curatam si o taiem cubulete, apoi o punem peste ceapa si ardei, dupa care ne ocupam de rosii. Ele trebuie decojite, daca treaba nu merge frumos fara nici-un efort suplimentar, va trebui sa le puneti in apa clocotita si sa le lasati cateva minute pentru a se putea decoji frumos. Eu am avut noroc, si la mine s-au decojit frumos fara sa fie nevoie sa apelez la alte ajutoare. Taiem rosiile cubulete si le punem peste legume, si lasam la fiert pentru 10 minute la foc mic, timp in care mai amestecam din cand in cand.

Dupa cele 10 minute adaugam si apa, cele doua linguri de ketchup (de casa am vrut eu sa folosesc),  punem sare si piper dupa gust, apoi mai lasam la fiert cam tot 10 minute. Adaugam cartofii si patrunjelul tocat marunt peste legume. Lasam pe foc inca 3-4 minute, dupa care mancarica e gata si putem servi cu pofta.

Nu puteam sa las ghiveciul asa simplu, asa ca am adaugat si putina branza tofu afumata, iar deasupra am presarat patrunjel proaspat. A fost o mancarica gustoasa cu care ne-am alinat foamea pe ziua de azi. Va servesc si pe voi cu o portie!!

Pofta buna!

P.S. Pofta mi-a starnit-o Timea cu tocanita ei :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci cu legume fel de fel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ardei kapia copti umpluti cu branza

Postat de rocsi_1612

Ardei kapia copti umpluti cu branza

Coaceti ardeii kapia pe toate partile. Fierbinti ii puneti intr-un bol, presarati sare peste ei si ii acoperiti pentru 15-20 de minute. Dupa acest timp, ii decojiti si ii trageti usor...

Citeste continuarea

Chiftele de legume cu urzici

Postat de Ksenya

Chiftele de legume cu urzici

  Sotam ceapa in ulei cu o lingura apa, cand ceapa a devenit sticloasa si apa aproape s-a evaporat, adaugam urzicile, un praf de sare, acoperim oala cu capac, micsoram flacara pana la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.08.2012, 23:18
la 13.08.2012, 23:20
Pentru mine il poti lasa simplu...delicios...si o prezentare de nota 20!
la 13.08.2012, 23:26
la 13.08.2012, 23:31
mie imi pastrezi pentru maine
la 13.08.2012, 23:37
Mmmmm ce bune ghivecele de legume

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking