Ingrediente
- 400 ml lapte de cocos
- 1200 ml apa
- 3/4 cana orez cu bob rotund
- 3/4 cana zahar
- 1 cana porumb dulce sau din conserva
- 1 praf de sare
- 1 zahar vanilinat sau o esenta de vanilie
Mod de preparare
De fapt nu avem nevoie de cantitati la aceasta reteta, daca folosim ca unitate de masura cutia cu lapte de cocos.
Se goleste laptele intr-o cratita incapatoare, se reumple cutia de la lapte cu apa de 3 ori si se toarna in cratita. Aceeasi cutie o umplem pe trei sferturi cu orez, apoi cu tot atata zahar si le adaugam in cratita. Punem totul la fiert cu un praf de sare, amestecand din cand in cand.
Cand orezul devine lipicios si e aproape fiert, adaugam vanilia si porumbul daca este din conserva. Daca gasiti porumb dulce crud, se pune la fiert putin mai repede.
Se pune la racit in farfurii si se serveste cald sau rece, cu putina scortisoara macinata sau fara, dupa preferinte.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ginataang mais - Orez cu lapte de cocos si porumb dulce" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|