Ingrediente
- gogoșari curățați și tocați 2000 g,
- oțet din vin 150 ml,
- ulei de rapiță 200 ml,
- zahăr tos 200 g,
- sare neiodată 1 lingură,
- muștar 2 linguri,
- piper boabe colorat 1 lingură,
- foi de dafin 3-4 bucăți,
- pastă de tomate 300 ml.
Mod de preparare
Gogoșarii se spală, se taie în două, se curăță de semințe și nervuri, apoise taie în fâșii de cca. 1 cm. Eu recunosc, m-am folosit de robotul din dotare :D. Oțetul, uleiul, muștarul, sarea, zahărul și mirodeniile se pun la fiert într-un vas încăpător cu fund dublu la foc mic, până se omogenizează ingredeintel prin fierbere. Apoi se adaugă fâșiile de gogoșari și se lasă la fiert la foc mic, neacoperit cca. 35-40 de minute, amestecându-se ușor, pntru a nu se prinde de fundul vasului. Inițial mi s-a părut puțin sos, față de cantitatea mare de gogoșari;) Spre surprinderea mea, s-au înmuiat și a rezultat mult mai mult sos de cât m-aș fi așteptat;) Se pune amestecul obținut în borcane sterilizate, se căpăcesc, apoi se lasă la dunst cald până a doua zi. Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoșari în sos aromat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|