Gogoșari în sos aromat

Postat de panacris in Conserve
19 Oct 2013 | 4766 vizualizari
Gogoșari în sos aromat

Anul trecut am ratat acestă rețetă de toamnă ;) Era cât pe ce și anul acesta, dar noroc cu meniul zilei, adică momentul în care trebuie să adaugi un meniu pentru săptămâna ce urmează;) Săptămâna asta m-am gândit la un meniu cu murături pentru Laura, dacă Cleme are unul cu coaste:D. Am răsfoit cele 92 de pagini cu conserve și am dat peste multe rețete interesante. Așa că m-am pus la treabă;) Am luat ce e mai bun de la Gaby_d și MotanLaOale;)

Ingrediente

  • gogoșari curățați și tocați 2000 g,
  • oțet din vin 150 ml,
  • ulei de rapiță 200 ml,
  • zahăr tos 200 g,
  • sare neiodată 1 lingură,
  • muștar 2 linguri,
  • piper boabe colorat 1 lingură,
  • foi de dafin 3-4 bucăți,
  • pastă de tomate 300 ml.

Mod de preparare

Gogoșarii se spală, se taie în două, se curăță de semințe și nervuri, apoise taie în fâșii de cca. 1 cm. Eu recunosc, m-am folosit de robotul din dotare :D.  Oțetul, uleiul, muștarul, sarea, zahărul și mirodeniile se pun la fiert într-un vas încăpător cu fund dublu la foc mic, până se omogenizează ingredeintel prin fierbere. Apoi se adaugă fâșiile de gogoșari și se lasă la fiert la foc mic, neacoperit cca. 35-40 de minute, amestecându-se ușor, pntru a nu se prinde de fundul vasului. Inițial mi s-a părut puțin sos, față de cantitatea mare de gogoșari;) Spre surprinderea mea, s-au înmuiat și a rezultat mult mai mult sos de cât m-aș fi așteptat;) Se pune amestecul obținut în borcane sterilizate, se căpăcesc, apoi se lasă la dunst cald până a doua zi. Spor și poftă bună! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoșari în sos aromat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Retete similare

Friptură de cangur/ Kangaroo Steaks

Postat de panacris

Friptură de cangur/ Kangaroo Steaks

Legumele se curață, se taie julien și se soteaza în ulei timp de 4-5 minute. Apoi se asezonează cu condimentele și se mai lasă la gătit cca 2 minute la foc mic neacoperit. După 2-3...

Citeste continuarea

Stufat de porc cu pilaf aromat

Postat de Sidy

Stufat de porc cu pilaf aromat

Se taie felii pulpa de porc. Ceapa se curata , se taie julien si se caleste in doua linguri de ulei pina devine sticloasa. Adaugam feliile de carne,rosia taiata cubulete mici, usturoiul pisat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.10.2013, 21:34
super
la 19.10.2013, 21:35
Super buni
la 19.10.2013, 21:38
Bunaciune !
la 19.10.2013, 21:39
Ce frumos arată ei acolo, gata pregătiţi să fie mâncaţi.
la 19.10.2013, 21:40

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking