Ingrediente
- 15 kg gogonele
- 300 g hrean
- 4 ardei iuti
- 2,5 kg morcovi
- 10 l apa
- 10 linguri cu sare de muraturi
- Frunze de telina
- Bate de Marar
- Doua radacini de telina mari
- 2 capatani cu usturoi
Mod de preparare
Legumele se pregatesc astfel:
-Hreanul se curata si se taie bucati mai mare.
-Morcovii se curata si se taie rondele mai mari.
-Usturoiul se taie felii mai mari
-Telina se taie-n bucati mai mari
-Gogonele se spala bine, sa nu fie niciun fir de nisip la codita.
Se aseaza gogonelele in borcane, alternadu-le pe cele verzi cu cele mai coapte. Printre gogonele puneam restul legumelor si ardeii iuti. Deasupra punem frunze de telina si bate de marar. Intre timp, puneam apa cu sarea la fiert. Cand apa a dat intr-un clocot, o turnam usor peste gogonele. Miscam borcanul un pic, sa se aseze gogonelele si pentru a intra saramura printre ele, si mai turnam apa. Punem capacul la borcan si lasam pana se racesc. Dupa ce borcanele s-au racit, le dam in camara si le servim la iarna.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele în saramură" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|